El director del CNI, Félix Sanz Roldán, ha negat aquest dimarts davant la Comissió de Secrets Oficials del Congrés dels Diputats que existeixi cap relació entre els serveis secrets espanyols i l'agència d'espionatge Método 3. Segons fonts coneixedores del contingut de la seva compareixença, Sanz Roldán ha afirmat que el CNI no treballa mai amb agències de detectius privats i ha apuntat que la informació de què disposa aquest cons sobre el contingut dels informes d'espionatge és el mateix que s'ha publicat als mitjans de comunicació. També ha negat que el CNI hagi incrementat el nombre d'agents a Catalunya fruit del procés sobiranista.

Sanz Roldán ha comparegut a la Comissió de Secrets Oficials -que es fa a porta tancada- durant dues hores a petició de CiU (per Método 3) i de l'Esquerra Plural (per la princesa Corinna), i ha hagut de donar explicacions sobre les suposades relacions de la seva institució amb l'agència de detectius i sobre els encàrrecs relacionats amb l'amiga del rei davant els sis únics membres d'aquesta comissió: Alfonso Alonso (PP), Soraya Rodríguez (PSOE), Josep Antoni Duran i Lleida (CiU), Cayo Lara (Esquerra Plural), Rosa Díez (UPyD) i Aitor Esteban (PNB). ERC no hi és pel veto del PP.

El CNI ja va afirmar a través dels seus canals al mes de febrer que no tenia relacions amb l'agència que ha protagonitzat el cas d'espionatge política a Catalunya i va avançar que Félix Sanz Roldán estava disposat a comparèixer al Congrés per demostrar-ho amb dades. Segons fonts coneixedores de la seva compareixença, Roldán ha reafirmat davant els membres de la comissió que el CNI no ha tingut cap contacte amb Método 3 i ha assegurat que els serveis secrets espanyols no treballen mai amb agències de detectius privats.

A més, Sanz Roldán ha apuntat que la informació de què disposa el CNI sobre els informes de les escoltes de Método 3 és la mateixa que circula per Internet perquè aquest és un tema sobre el que no han treballat. Les seves afirmacions contrasten amb les que el director de Método 3 que es van fer públiques a finals de febrer- i que va recollir La Razón- en què afirmava que el CNI li van demanar que "salvés" Alícia Sánchez-Camacho.

Afirma que no hi ha més agents a Catalunya

Segons aquestes fonts, el director del CNI també ha negat que s'hagi produït un increment del nombre d'agents dels serveis secrets a Catalunya fruit del procés sobiranista perquè aquest no és un dels objectius que aquest cos té marcat com a prioritari, com sí que són altres qüestions d'àmbit no 'polític' com el terrorisme.

No té coneixement d'encàrrecs relacionats amb Corinna

Sanz Roldán també ha afirmat que ell no té coneixement d'encàrrecs relacinats amb la princesa Corinna, ni pel que fa a l'ús d'instal·lacions oficials, ni pel que fa a tasques que aquesta hagi pogut fer en relació amb l'Estat. Tambçe ha admès que el CNI havia contractat puntualment el hacker Matías Bevilacqua, però per a res relacionat amb el cas Noos.

Cayo Lara diu que "altres" hauran de donar explicacions

A la sortida de la comissió l'únic representant que ha fet declaracions a la premsa ha estat el coordinador d'IU, Cayo Lara, que ha donat per bones les explicacions del cap del CNI però ha apuntata que surt "intranquil" de la sessió i que "altres" hauran de donar explicacions. Aquesta intranquil·litat, segons ha explicat ell mateix, està relacionada amb l'afer Corinna i no amb el cas d'espionatge a Catalunya.

Segons Cayo Lara, el director del CNI ha estat "sincer" sobre els temes que estaven sobre la taula, i "hauran de ser altres els que hauran de donar respostes". "Queden moltes coses per resoldre, i una cosa és la sinceritat del director del CNI i una altra que hi ha qüestions que cal investigar en molts àmbits i que tenen a veure amb l'acció del govern i amb la casa del rei", ha sentenciat.