El president del Congrés dels Diputats, José Bono, ha recomanat al seu partit "centrar-se en les persones" i "no competir amb els partits nacionalistes". "Posar l'accent en persones és el que pot tornar-nos la importància electoral, numèrica, ideològica que ha tingut aquest partit", ha afirmat Bono després de la Mesa de la Diputació Permanent.

El president del Congrés sosté que "s'ha d'apostar a l'engròs, per Espanya, i no a la 'xic', que són els territoris que integren l'Estat". "Aquesta és la clau per sobre qualsevol altra consideració", ha conclòs Bono, que ha insistit que el partit socialista ha de deixar de centrar-se en els territoris perquè "no és un partit nacionalista".

Pel que fa a les seves aportacions en el procés congressual que s'obre al PSOE després de les eleccions del 20-N, Bono ha dit que es limitarà a què "els fets parlin" i ha assegurat que es mantindrà fidel al seu estil: "parlar clar, ser lleial i dir que el que penso amb respecte". Respecte al lideratge de la formació socialista, el president del Congrés ha assegurat que el més important "és quin partit desitgem i volem" i no "qui ens dirigeixi".