La candidata suplent del PP al Senat per Mallorca, Francisca Pol Cabrer, ha dimitit de tots els càrrecs públics aquest dimecres al matí, després de publicar a la seva pàgina de Facebook un fotomuntatge sobre la ministra i candidata del PSC per Barcelona al Congrés, Carme Chacón.

Pol formava part del Consell d'Administració de la Funerària de Palma en representació del PP, i era la representant legal dels promotors del projecte de Son Garcías Vell.

"És un acte de responsabilitat política que prenc de manera totalment voluntària per no perjudicar la resta de les candidatures al Congrés i al Senat ni el meu partit", ha dit.

En un comunicat, el PP ha afegit que Pol no va voler en cap moment "ofendre ningú, ni la societat ni els membres del Partit Socialista", pel que ha reiterat les disculpes als qui s'hagin pogut sentir ofesos.

El fotomuntatge consistia en la ministra Chacón a qui se li podia veure un pit mentre parlava amb diversos militars, i Pol havia escrit 'El que ha de fer una ministra del PSOE per guanyar vots'.

Aquest fet havia provocat que els socialistes exigissin aquest dilluns la immediata dimissió de l'exdiputada del PP pel fotomuntatge "humiliant, sexista, ofensiu i insultant".

També consideraven que Pol "es burlava i publicava en el seu mur comentaris masclistes", fent al·lusió a la llegenda 'El que ha de fer una ministra'.