Nova picabaralla política aquest dimarts al Senat, on Zapatero s'ha sotmès a la sessió de control i ha rebut dures crítiques del portaveu del PP, Pío García Escudero, que l'ha acusat de no fer res per fer realitat el canvi de model productiu, i de ser un president 'marxista, però de Grouxo Marx' perquè, segons el senador, canvia de principis segons el vent que bufa. El president espanyol, que ha lamentat la 'manca d'originalitat' de la crítica, ha assegurat que el seu executiu fa temps que treballa per fer realitat el canvi de model productiu, i ha demanat als populars que es posin a 'treballar' com 'tota la resta' per superar la situació econòmica actual.

El president espanyol ha reiterat que l'economia espanyola necessita un impuls cap a un nou model més productiu i competitiu que es basi en la innovació, la capacitació de la societat i el suport a sectors de futur que aportin valor afegit. 'Necessitem que hi hagi més inversió en sectors més productius i innovadors, i menys inversions en el sector de la construcció residencial', ha dit.

En aquest marc, ha recordat que el seu executiu aposta per assolir un acord amb empresaris i sindicats i portarà al Congrés una nova llei d'economia sostenible que ha de funcionar amb el suport de les Comunitats Autònomes. A més, ha destacat el nou fons local de 5.000 milions d'euros per als ajuntaments. Es tracta, ha dit, que una part de la inversió es bolqui a sectors més productius i innovadors.

Un discurs que on ha convençut el portaveu del PP, Pío García Escudero, que ha assegurat que a Zapatero li costa entendre què és el canvi de model productiu de la mateixa manera que a la ministra Aído 'li costa entendre què és un ésser humà'. Segons Escudero, Zapatero tan sols sap 'gastar a tot drap' i 'augmentar els impostos'.

El senador del PP ha acusat Zapatero de 'no haver fet res' per preparar l'economia i de fer 'marxisme del bo' que 'és el de Grouxo Marx' perquè, com deia l'humorista, 'aquests són els meus principis, però si no li agraden en tinc d'altres'. Escudero ha demanat a Zapatero que no faci més anuncis ni propostes d'un sol ús, sinó que posi en marxa reformes reals.

Zapatero ha lamentat el to i ha destacat la 'manca d'originalitat' de la crítica d'Escudero respecte al marxisme. El president espanyol ha recordat que la despesa en investigació s'ha triplicat respecte al 2004, fet que demostra que el seu executiu aposta efectivament pel canvi de model productiu.