L'Hotel Ronda de Figueres s'ha incorporat a la cadena hotelera Accor, passant a formar part de la seva xarxa d'hotels Ibis Styles. Leandro Prior, el director de l'Hotel, explica què significa aquest canvi per a l'empresa.

L'Hotel Ronda, un clàssic de la ciutat, ha canviat la seva denominació a Ibis Styles Figueres Ronda, què significa aquest canvi?

Doncs la cadena hotelera Accor tenia molt d'interès en emplaçar un dels seus hotels a Figueres, i com que el Ronda complia ja amb molts dels requisits que exigeix Accor pels seus establiments, va contactar amb nosaltres i ens van proposar formar part d'aquest gran grup hoteler, que està present a més de 100 països de tot el món.

Per què Ibis Styles?

Accor té moltes marques hoteleres en totes les categories, algunes de tan conegudes com Novotel, Sofitel, Pullman, Mercure o Fairmont. En el cas dels hotels Ibis, hi ha tres categories, i els Ibis Styles són la categoria superior, tant per equipaments com per a serveis, i són hotels de tres o quatre estrelles, tot i que en el nostre cas mantenim les tres estrelles. A més, els Ibis Styles es caracteritzen per tenir instal·lacions modernes, oferir la màxima comoditat i confort a les seves habitacions, i excel·lents esmorzars. Estan presents a totes les capitals i ciutats més importants del món, i el més important és que tenen una excel·lent relació qualitat - preu.

Ha canviat alguna cosa més al Ronda, a banda del nom?

La propietat que gestiona l'establiment és la mateixa, la plantilla també, i tant el restaurant com la cafeteria segueixen oberts a tot el públic en general, com sempre, oferint interessants menús diaris i una carta amb plats saludables i productes de Km.0. No obstant això, està clar que el fet de pertànyer a la xarxa de la cadena Accor ens imposa tota una sèrie d'exigències i protocols, tots ells enfocats a millorar l'estada dels clients a l'hotel.

La gerent de l'establiment Lídia Coll i el director Leandro Prior.

Pensa que el fet que hi hagi un hotel Ibis Styles a Figueres també pot beneficiar a la ciutat?

Hem de tenir en compte que Accorhotels és la primera cadena hotelera d'Europa, que tenen més de 4.000 establiments repartits per tot el món, i que hi ha milions de persones que pel simple fet d'haver-se allotjat alguna vegada en qualsevol hotel de la cadena ja entra a formar part d'un programa de fidelització mitjançant el qual obté punts cada vegada que pernocta en un hotel, bescanviables per importants descomptes i altres avantatges. Això fa que molts viatgers busquin sempre per les seves pernoctacions hotels de la cadena, i l'Ibis Styles Figueres Ronda sens dubte atraurà a Figueres clients i turistes que potser no s'havien plantejat aturar-se a la nostre ciutat precisament perquè no hi havia cap hotel d'Accor. I aquests clients segur que aprofitaran les seves estades per anar i passejar pel centre o visitar algun dels museus de la ciutat.

Quins són els aspectes que per vostès han resultat més difícils a l'hora d'adaptar-se a la cadena?

Hem hagut de canviar tots els nostres sistemes informàtics, tant hardware com software, i el fet d'estar connectats a la xarxa mundial de la cadena Accor ha implicat que haguem de fer una exhaustiva formació a tota la plantilla de recepció en l'ús d'aquests nous programes. També ha repercutit en nova formació pel personal de neteja d'habitacions, ja que els protocols de la cadena són molt estrictes, i per exemple hem hagut de canviar els somiers, matalassos i roba de llit per altres de més qualitat que suposen un plus de confort pels clients allotjats. De fet, un dels aspectes dels que més "es presumeix" als Ibis Styles és la comoditat dels llits, que s'han de fer d'una forma diferent a la que fins ara estàvem acostumats, que era la tradicional. A més, ens han establert un programa d'actualització permanent de les instal·lacions ja que la voluntat de la cadena, però també la nostra, és que l'hotel estigui sempre actualitzat i al dia en tots els aspectes. A més tenim visites periòdiques de supervisors que controlen la qualitat del servei i de l'establiment en general.

Com veieu aquest canvi els de la plantilla de l'hotel?

Tenim la sort de comptar amb un gran equip que està motivat i accepta sempre qualsevol millora per l'establiment, ja que sabem que també repercuteix al final en millores per a nosaltres. Per tant, des d'aquest punt de vista, cap problema. Tant la propietat com la direcció som receptius i sensibles a qualsevol suggeriment o inquietud que qualsevol membre de l'equip ens planteja i, en realitat, les aportacions de cadascun d'ells ens fa cada dia treballar millor i amb més eficàcia, el que sens dubte es transmet també als clients.

La façana de l'Hotel Ibis Styles Figueres Ronda.

Pel que fa al restaurant i a la cafeteria, hi ha hagut algun canvi?

No, tant el restaurant com la cafeteria segueixen en la mateixa línia de sempre, oberts a tothom, i precisament per això, de la nostra façana no ha desaparegut el nom de "Ronda", atès que aquest nom històric prové de quan l'Avinguda Salvador Dalí es deia Ronda de Barcelona. D'aquesta manera es seguirà identificant no només l'hotel sinó també tot el relacionat amb els serveis de restauració i bar. La terrassa enjardinada esperem poder-la obrir ben aviat si el temps ho permet per començar a servir-hi esmorzars, dinars i sopars, però també celebrar-hi determinats esdeveniments, ja que la temporada passada va tenir molta acceptació també per la gent de Figueres i per això hem incorporat per aquest any algunes millores que la faran encara més agradable.

Creu que per la gent serà fàcil deixar de reconèixer l'hotel com el "Ronda" i passar a parlar de l'Ibis Styles?

En cap cas ho pretenem. Seguim sent el Ronda, i per molts anys! El que passa és que pel públic internacional, que és el 85 per cent de la nostra clientela d'hotel, el fet de pertànyer a un grup com Accor, i més concretament operant sota la marca Ibis Styles, farà l'hotel molt més visible a les xarxes socials, als portals de reserves i, en definitiva, confiem en que ens farà augmentar la nostra ocupació mitjana també en temporada baixa.

IBIS STYLES FIGUERES RONDA

  • Adreça: Avinguda de Salvador Dalí i Domènech, 17, de Figueres
  • Telèfon: 972 50 39 11
  • Web: Ibis Styles Figueres Ronda