Grup Curanta és un grup d'empreses especialitzades en la producció i transport d'àrids, formigons i morters que sorgeix des de l'Empordà. A més, tenen un servei de transport de contenidors de runa de construcció i de residus banals. L'experiència, de més de 50 anys en el sector, els ha dut a especialitzar-se en productes més tècnics com els morters autoanivellants, anhidrites (per a terres radiants) i morters tècnics ensacats.

L'alternativa sostenible

L'anhidrita és una alternativa a l'ús del ciment per a l'elaboració de morters autoanivellants. És sostenible perquè, tot i que es troba a la naturalesa en forma de jaciments, actualment s'obté com a subproducte de certs processos industrials. Es dona una utilitat a un material que abans era un residu. És un producte relativament nou a Espanya, però a Alemanya o França fa més de 40 anys que es fa servir i s'utilitzen més de 300.000 Tn/any per la fabricació de morters autoanivellants. Espanya exporta més de 150.000 Tn anuals a aquests països.

Aplicacions i avantatges

Els morters autoanivellants d'anhidrita són ideals per utilitzar sobre terres de calefacció radiant perquè es necessita molt poc gruix comparat amb un morter convencional (3 cm amb l'anhidrita contra els 8 cm d'un morter convencional) i té una conductivitat tèrmica molt elevada. És un producte molt compacte amb molt poc aire oclòs al seu interior.

Es pot utilitzar en la rehabilitació d'immobles amb una pèrdua mínima d'altura habitable.

La resistència dels morters d'anhidrita (superiors a 20 N/mm2) permeten l'execució de recrescuts sobre qualsevol dels aïllaments tèrmics i/o acústics utilitzats habitualment. Un morter autoanivellant d'anhidrita té molt baixa retracció i això permet elaborar superfícies de fins a 1000 m2 sense juntes de dilatació.

GRUP CURANTA

Adreça: Carretera C-31, Km 370. Torroella de Fluvià

Telèfon: 972 550 053

Web: www.grupcuranta.com