La Botiga de Fortià és sinònim de qualitat i de productes de proximitat. El concepte del negoci és el de «botiga de tota la vida», tal com explica l'actual propietari Marc Tibau, «però feta a consciència i de manera professional».

L'establiment comercial va néixer l'any 1931 per l'avi de Tibau, i avui dia, tres generacions de la mateixa família ja han tingut les regnes del negoci. L'excel·lència en la seva manera de treballar els va fer rebre el guardó d'establiment històric, que ostenten des de fa tres anys.

«A la botiga hi tenim gairebé de tot», explica el propietari. Entre els seus passadissos, s'hi poden trobar productes de neteja, pa, cafès, licors o sabates, entre molts altres productes. Sens dubte, però, la seva especialitat és l'alimentació.

Fruita i verdura de proximitat

L'establiment intenta destacar per oferir als seus clients productes de proximitat, que compren a pagesos i productors que treballen a la zona. A més, setmanalment es desplacen al mercat municipal de Figueres per comprar productes frescos i, així, completar la seva oferta de productes empordanesos.

Després de tots els anys treballant amb fruites i verdures fresques, els responsables coneixen la temporada de cada producte, i procuren oferir-los quan saben que estan en el seu millor moment de maduresa. A la botiga s'hi poden trobar espàrrecs de Riumors, enciams de Vilabertran, cireres de Llers, albercocs de Ter­rades, calçots de Fortià o tomàquets de Vila-sacra, per exemple.

Centre de distribució

Fa uns anys, els responsables de la botiga van voler diversificar el comerç, i van començar a convertir-se en un punt de distribució. Així, des de Fortià, reparteixen l'arròs tramuntana a tota la comarca de l'Alt Empordà i a la Gar­rotxa, a través d'altres botigues o establiments de restauració com ara el Duran, de Figueres; el Trull d'en Francesc, de Boadella i les Escaules; o Cala Jóncols, a Roses.

A part del conegut arròs empordanès, també són distribuïdors de la mel de Fortià, vins de la DO Empordà, alguna firma d'oli i de fruits secs del Gironès.

La comanda, també per internet

Per tal de fer més àgil i còmoda l'experiència de compra, la botiga també ofereix un servei d'enviament de comandes a través d'internet. A través de la pàgina web de la botiga es pot demanar el que es vulgui, i, si la compra és superior a trenta euros, el client la pot rebre a casa gratuïtament. A través d'aquest servei, els responsables fan enviament per tot Catalunya, Espanya i fins i tot arriben a França i a Alemanya.

La Botiga de Fortià

  • Adreça: plaça Catalunya, 2
  • Telèfon: 972 534 077
  • Web: www.labotigadefortia.com