10 de agost de 2018
10.08.2018
Maçanet de Cabrenys/Darnius

L'Hotel Spa La Central, un oasi del Pirineu a l'Empordà

L'establiment aprofita el seu entorn natural i la qualitat dels equipaments per fer-nos oblidar la pressió del dia a dia

10.08.2018 | 18:03
L´Hotel Spa La Central amb la seva torre modernista.

Encara que, geogràficament, es trobi en el terme municipal de Maçanet de Cabrenys, l´Hotel Spa La Central té el seu accés principal per carretera, vorejat el Pantà, des de Darnius. Aquest establiment, un dels referents del turisme de natura i muntanya de l´Alt Empordà, està ubicat a l´antiga estació hidroelèctrica de Torre Margarida. L´edifici principal, totalment restaurat, té un elegant perfil modernista i es troba en l´encreuament dels rius Arnera i Rinadal, a la capçalera nord de l´embassament.

L´Hotel disposa de 21 habitacions i un restaurant propi. Està equipat amb un spa de qualitat i ofereix diferents opcions per a reunions i convencions d´empreses. La seva estratègica ubicació li permet tenir una platja de gespa verda i sorra fina entre el sol i l´ombra del bosc de ribera. Per arribar-hi, només cal seguir les indicacions que assenyalen la direcció de l´establiment a la sortida de Darnius, a la carretera que primer arriba al Club Nàutic. Tot el camí és asfaltat i ofereix diferents perspectives del Pantà de Darnius i Boadella.

La Central continua la seva política de millora constant amb innovacions i propostes. L´spa es complementa amb un servei de massatges relaxants i un servei de gandula tèrmica. També hi ha un interessant pack migdia relax que combina l´àpat del dinar amb un circuit termal a l´spa per 45 euros.

L´Hotel i les seves instal·lacions (visiteu el web i #hotelspalacentral a instagram, entre altres xarxes socials) són obertes els set dies de la setmana. Els clients allotjats tenen l´ús preferent a totes les instal·lacions, per això el públic en general pot anar-hi a dinar al migdia o prendre una copa al bar cocteleria, però cal fer reserva prèvia per accedir-hi en el cas del sopar, als vespres.

La Llum, un restaurant obert al públic amb servei de cocteleria
Com no podia ser d´una altra manera, La Llum és el nom del restaurant que dona servei als clients de l´Hotel Spa La Central. La seva carta és coneguda arreu per haver-se especialitzat en plats de cuina vegetariana, com l´enrotllat d´hummus amb albergínia, o la lasanya tricolor vegetal, però, en aquesta, també hi ha plats de cuina treballada amb carns i peixos. A La Llum podeu menjar, per exemple, un tàrtar de vedella marinat amb espècies o una espatlla de xai sense entrebancs amb salsa cafè París. El restaurant té un menú gurmet complet per 27 euros. La Llum ofereix com a novetat un servei de cocteleria per a tot el públic. Aconsellem reservar.

"Allunyeu-vos de l'estrès i pareu-vos a escoltar la natura"
Àngela Díaz és una enamorada de l´Empordà, en general, i de l´entorn de la falda de les Salines, en particular. Comparteix la direcció de l´Hotel Spa La Central amb Albert Planas. Àngela té una llarga experiència en el sector.

- Quina és la filosofia de l´Hotel Spa La Central?
- El nostre establiment està situat en un lloc privilegiat, a tocar l´Arnera, a la capçalera del Pantà, envoltat de tot allò que algú vulgui trobar per respirar tranquil·litat. Ens agrada dir a la gent "allu­nyeu-vos de l´estrès i pareu-vos a escoltar la natura". Aquí, a La Central, aquesta filosofia és una realitat els 365 dies de l´any.

- Quins tipus de servei ofereixen als clients?
- L´equip de La Central està aquí per servir-los, per aconseguir que en tot moment la tranquil·litat i la calma estiguin assegurats. La distribució de les nostres instal·lacions està pensada perquè sigui així.

- Molts clients se sorprenen que l´spa no tingui un límit horari.
- No en té, efectivament. És un dels nostres punts forts. Si la gent ve a La Central per relaxar-se, no tindria sentit marcar un horari en aquesta instal·lació.

- A part de garantir un allotjament i serveis de qualitat, quins altres paràmetres distingeixen La Central?
- Les moltes possibilitats que ofereix l´entorn de l´Hotel per a tot tipus d´activitats, des de l´excursionisme a peu fins a les sortides en BTT. Som a la capçalera del Pantà i estem a la vora de Darnius, som el Pirineu dins d´aquest fascinant Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook