10 de desembre de 2015
10.12.2015
Campanya

El Tractat Transatlàntic de Comerç "posa en risc l'agricultura gironina"

La candidata d'En Comú Podem rebutja l'acord internacional i demana un referèndum vinculant sobre el text preacordat per l'estat espanyol

10.12.2015 | 21:12

La candidata d'En Comú Podem per Girona, Dolors Terradas, ha alertat que el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units posa en risc l'agricultura i les economies familiars gironines que en depenen. La formació rebutja el tractat perquè considera que posa per endavant el capital i les mercaderies i no els drets de les persones. "No hi ha sobirania possible si no podem decidir sobre el TTIP", ha manifestat. Per això, demana que es faci un referèndum vinculant per conèixer l'opinió dels ciutadans sobre el text
preacordat per l'Estat. EL TTIP és un acord que busca augmentar el comerç i les inversions entre els països europeus i els Estats Units.

La cap de llista d'En Comú Podem per Girona, Dolors Terradas, ha rebutjat el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units perquè creu que suposa una "pèrdua flagrant de drets socials i ambientals". "El tractat és una cessió de sobirania i capacitat democràtica al poder de les transnacionals", ha afirmat Terradas, que afegeix que "no hi ha sobirania possible" si els ciutadans no poden decidir sobre el tractat i el paper de les empreses multinacionals.

"Aquestes empreses no poden estar per sobre del que decidim democràticament les persones", ha denunciat. Per això, la cap de llista ha criticat el TTIP per "defensar els interessos del capital i de les empreses per davant dels drets de les persones". "La lliure circulació del capital i de les mercaderies està per sobre dels drets de la ciutadania, individuals i col·lectius, i ataca les garanties judicials que vetllen per la legalitat i la protecció social", ha assegurat.

Negociacions públiques i referèndum vinculant

En aquest sentit, En Comú Podem exigeix que es facin públiques les negociacions dels estats sobre aquest tractat –que està pendent d'aprovar-se- perquè considera que fins ara s'han mantingut en un "secretisme sospitós". A més, proposa fer un referèndum vinculant sobre el text preacordat per l'estat espanyol.

La voluntat de la coalició d'esquerres és que Espanya es declari "zona lliure de TTIP": Terradas també ha denunciat que existeixen altres acords complementaris com CETA i TISA que haurien de passar "per les mateixes garanties democràtiques d'aprovació de la societat".

Per tot això, la candidata de En Comú Podem ha rebutjat qualsevol tractat internacional que redueixi els drets i les llibertats fonamentals i que posi la circulació del capital i les mercaderies per sobre dels drets de les persones. "A les nostres comarques estan en joc l'agricultura i les economies familiars que en depenen, així com la sobirania alimentària i el nostre patrimoni ecològic", ha afegit Terradas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent