L'Escola de Noves Oportunitats de Figueres amplia els seus espais per a poder arribar a més joves i poder oferir més formació tècnico-professionals al territori, fent un treball integral per millorar l'accés al mon laboral.

L'entitat ofereix també diverses modalitats formatives, per a joves i adults que, per la seva situació personal no encaixen en les diverses ofertes d'ensenyament reglat. Aquests serveis sempre van seguits d'un acompanyament integral basat en la proximitat i confiança en llurs capacitats per a procurar la seva inserció sociolaboral.

L'Ajuntament hi destina 60.000€ anuals, que juntament amb altres projectes que s'estan duent a terme al barri, com el Centre Obert, creen sinergies per a millorar la situació dels joves de la ciutat.

Actualment es porten a terme cinc iniciatives amb una totalitat de 77 alumnes. El Departament d'Ensenyament els hi ha atorgat la UEC (unitat d'escolarització compartida), on hi tenen joves en la modalitat d'hostaleria, tastets d'oficis, perruqueria i automoció. Han estrenat recentment ENFILA'T, un projecte que consisteix en ajudar a joves que no tenen l'ESO a poder graduar-se mitjançant la IOC. També duen a terme el projecte PICE de garantia juvenil enfocat en l'hostaleria, iniciativa que han estès a Roses per petició del municipi.

L'alcaldessa Agnès Lladó destaca que aquesta nova ubicació ha de donar eines formatives i laborals als joves del barri. "Serà una eina de transformació social i laboral a la zona oest de la ciutat", ha declarat.