Obert el termini de sol·licitud d'ajuts per pagar el lloguer destinat a persones d'entre 36 i 64 anys

Es poden presentar fins al 10 de maig

Lloguer d'un habitatge.

Lloguer d'un habitatge. / EDUARDO PARRA

Empordà

Empordà

L'Agència de l’Habitatge de Catalunya, dependent del Departament de Territori, ha obert el termini de sol·licituds per optar als ajuts per al pagament del lloguer destinat a persones d'entre 36 i 64 anys. Es poden presentar fins al 10 de maig.

Amb una partida pressupostària inicial de 20 milions d’euros, els ajuts al pagament del lloguer es destinen a persones que no es troben en risc imminent d’exclusió, però que necessiten un ajut per poder seguir residint en l’habitatge on viuen. Per tant, són una eina per a prevenir el risc d’exclusió residencial de les famílies amb menys recursos.

Com són els ajuts?

Els ajuts al lloguer de la Generalitat no són lineals, per tal de garantir-ne l’equitat. És a dir, no són d’una quantitat fixa sinó que s’ajusten a l’esforç que suposa per a cada persona el pagament del lloguer en funció dels seus ingressos, amb un màxim de 200 euros i un mínim de 20 euros al mes.

També tenen en compte la situació geogràfica de l’habitatge, pel que fa al topall màxim del lloguer que pot ser subvencionable, que va dels 900 euros mensuals per habitatge i 450 per habitació, a l’àmbit metropolità de Barcelona; 650 euros (350 per habitació) a la resta de la demarcació de Barcelona i a la demarcació de Girona; i de 600 euros per habitatge i 300 euros per habitació a les demarcacions de Tarragona i Lleida i a les Terres de l’Ebre.

Es poden presentar les sol·licituds electrònicament a través del web de Tràmits de la Generalitat de Catalunya i presencialment a les seus que s’especifiquen a la convocatòria. El mes de febrer d’enguany ja es van obrir les convocatòries per a joves fins a 35 anys i per a majors de 65 anys.