Crit d'alerta del sector turístic gironí: el decret de pisos turístics amenaça 5.000 llocs de treball i provocarà pèrdues milionàries

Acusen el govern català de practicar la demagògia i d'impulsar una normativa sense estudis previs

Anuncien una ofensiva legal i demanen als alcaldes de la Costa Brava que pressionin els partits polítics per aturar el decret

Mapa interactiu: Aquests són els 21 municipis de l'Alt Empordà amb límit de pisos turístics

Representants de les associacions empresarials reunides al Col·legi de Periodistes.

Representants de les associacions empresarials reunides al Col·legi de Periodistes.

Oriol Puig Tomàs

L'empresariat gironí va anunciar aquets dijous una ofensiva contra el decret de pisos turístics anunciat aquesta setmana, que obligaria a suprimer 17.000 licències a les comarques gironines perquè considera que h iha una "excessiva concentració" d'aquest tipus d'habitatge.

Diverses associacions del sector turístic i empresarial com ara l'ATA, la Taula Gironina de Turisme, la FOEG, la Cambra de Comerç o el Col·legi d'API a Girona van assegurar aquest dijous que si el decret s'acaba convalidant al Parlament de Catalunya suposarà una reducció de 500.000 turistes a la Costa Brava, perquè no hi ha alternativa per allotjar-los. Un impacte, que segons els seus càlculs, suposaria la pèrdua de 5.000 llocs de treball i pèrdues milionàries.

A la pèrdua d'ingressos dels propietaris dels habitatges turístics s'hi haurien de sumar la caiguda d'ingressos per restaurants, supermercats i comerços. A més a més, alerten que els ajuntaments haurien d'assumir indemnitzacions per retirar llicències a aquells que ara en tenen.