Trucs per reduir la despesa en aire condicionat, sense renunciar a la fresca

No és tan difícil contenir la despesa en aire condicionat: només has de saber com fer servir l'aparell

Millora l'eficiència de l'aire condicionat.

Millora l'eficiència de l'aire condicionat. / Agències

Bruna Segura

Segur que estàs passant un estiu tan calorós com el de la majoria, sobretot si et toca teletreballar des de casa. Tot i això, sabem que amb l'aire condicionat es passa molt millor, no és així? Ara bé, l'aire condicionat influeix molt en la factura de la llum, per això cal fer un ús moderat d'aquesta tecnologia que ens pot salvar de les altes temperatures.

En aquest post, us ajudarem a reduir la despesa en aire condicionat perquè la vostra factura de l'electricitat no ho noti.

  1.  Aprofita les hores més fresques: ventila la casa al matí i a la nit perquè hi entri l'aire fresc. Després tanca finestres i persianes quan el sol "piqui" més.
  2.  Mantingues l'aire condicionat a una temperatura moderada i estable, al voltant de 22-24 graus. Cada grau més baix augmenta molt el consum denergia.
  3.  Els ventiladors de sostre i de peu ajuden a fer circular l'aire per tota l'habitació: no necessitareu més potència en el vostre aire condicionat.
  4.  Mantingues l'aire condicionat net i en bon estat: així, l'aparell funcionarà de manera més eficient. Neteja els filtres de forma regular i assegura't que no hi hagi obstruccions a les unitats exteriors.
  5.  Consulta el preu d'un bon aïllament tèrmic a casa. Així, no només hi entrarà menys calor de l'exterior; la fresca de l'aire condicionat es mantindrà per més temps a casa teva.

Seguint aquests consells, podràs mantenir la teva llar fresca sense un consum excessiu d'energia per part de l'aire condicionat, sense haver de renunciar als plaers que atorga aquest electrodomèstic.