El projecte de llei de Pressupostos per al 2023 inclou una subvenció a la Corporació RTVE de 490 milions d’euros, cosa que suposa un augment del 10,5% respecte a la de l’any anterior, que va ser de 443.

Aquestes són les xifres que figuren en els comptes dels nous Pressupostos entregats per la ministra d’Hisenda, <strong>María Jesús Montero</strong>, al Congrés dels Diputats, respecte a la Corporació, que compta actualment amb una presidenta interina en el Consell d’Administració, després de la dimissió de José Manuel Pérez Tornero com a president de l’ens públic.

Aquest increment del 10,5% en la partida destinada a finançar Ràdio Televisió Espanyola, inclosos Orquestra i Cor, suposa un augment de 47 milions d’euros respecte a l’aportació a la Corporació en els Pressupostos per al 2022.

D’aquesta manera, el Govern de <strong>Pedro Sánchez</strong> reprèn l’augment del pressupost destinat a la ràdio i la televisió públiques, després que en els comptes anteriors destinés un 6,3% menys a finançar-les.