La campanya de rebaixes va impulsar les vendes del comerç al detall a Catalunya. Segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els establiments del país van incrementar un 3,5% el seu volum d'ingressos en termes interanuals, un creixement que deixa enrere la caiguda del 2,7% registrada el desembre. Al conjunt de l'Estat, les vendes del comerç al detall també van incrementar-se un 3,8%, millorant la caiguda del 3,1% corresponent al mes anterior. Per altra banda, l'ocupació al sector va incrementar-se un 3% respecte a l'any passat. En comparació al desembre, però, el nombre de treballadors a Catalunya va disminuir un 1,7%.

Pel que fa a l'Estat, el nombre de persones ocupades en negocis de venda al detall va incrementar-se un 3% en termes interanuals, però va reduir-se un 1,4% en termes intermensuals.

Els principals impulsors de les vendes aquest darrer mes de gener van ser els establiments especialitzats en la comercialització d'equipament personal (+27,6%) i de la llar (+8,8%). També van contribuir al creixement les estacions de servei (+12%), mentre que el sector de l'alimentació va registrar una davallada interanual de les vendes del 0,7%.

Per tipus d'empreses, les petites cadenes (+11,2%) i les grans superfícies (+13,7%) van registrar un millor comportament. Per la seva banda, la facturació a les grans cadenes van créixer un 0,6%, mentre que els ingressos de les empreses amb un sol punt de venda van disminuir un 0,5%.