El figuerenc Simon Lee és el CEO (director executiu) de Peninsula Corporate Innovation, una empresa que es dedica a crear serveis per a corporacions amb necessitats d’innovació a través de Startups. El negoci, que té la seu a Barcelona, creix a passes de gegant, com ho demostra la recent obertura a la Xina d’un nou centre d’innovació, concretament a la ciutat de Suzhou, a uns quaranta quilòmetres del centre de Shanghai.

En un comunicat, l’empresa que lidera Simon Lee exposa que la Xina obre l’oportunitat per ampliar i valorar encara més l’observació i l’scouting tecnològic que accelera la innovació dels seus clients. «Suzhou és la setena ciutat xinesa amb major PIB després de Shanghai, Pequin, Guangzhou, Shenzhen, Chongquing i Tianjin. El 2025, Suzhou s’apunta com a bressol mundial de la innovació amb una profunda integració entre la intel·ligència artificial i l’economia real», informa Peninsula.

Per a Simon Lee, la seva empresa té l’oportunitat de formar part, ara mateix, d’un país líder global en innovació i desenvolupament tecnològic. «Una de cada tres de les empreses unicorni del món [aquelles que assoleixen una valoració de 1.000 milions de dòlars sense tenir presència a la Borsa] són xineses. La Xina representa el 20% de la despesa total en I+D del món», segons queda constatat en el comunicat de Peninsula.

El nou centre d’innovació de Suzhou s’ha habilitat en la cinquena planta de l’edifici German Centre de Taicang. En una primera fase, l’equipament disposa de 2.000 metres quadrats dividits en catorze espais i ja es troben ocupats els dos primers per empreses alemanyes. El govern xinès ha invertit 1.240.000 en el projecte Peninsula Corporate Innovation Suzhou.

Peninsula compta amb més de 30 entitats i agències públiques entre els seus clients i desenes de corporacions, entre les quals destaquen a Espanya aquestes empreses de l’Ibex35: Aena, Fluidra, Caixabank, Mapfre o Naturgy.