Un any més, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries encara durant la tardor la fase final dels Pressupostos Participatius 2022. Des d'aquest dilluns 18 d'octubre, i fins al 7 de novembre, totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi podran participar de la votació final.

L’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 18 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i del Fòrum Ciutadà de Priorització, i que han estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Cada ciutadà podrà escollir un màxim de tres propostes entre els 18 projectes finalistes.

La votació es realitzarà de forma online a www.tutriescastello.cat i també a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi:

  • Omac Castelló (laborables de 8 a 14h)
  • Espai Jove “El Centro” (laborables de 9 a 13h / 16h a 19h. Dijous només matins)
  • Biblioteca municipal (dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. / dilluns a divendres de 16 a 20 h)
  • Espai Alberes (laborables de 9 a 14h)
  • Omac Empuriabrava (laborables de 8 a 14h)
  • Parades al mercat: 19 d'octubre (Castelló) i 23 d'octubre (Empuriabrava)

En la primera fase del projecte, els veïns i veïnes van fer arribar 492 propostes al consistori. Després d’un primer filtrat, validació i quantificació econòmica per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament, les propostes que complien amb tots els requisits establerts a les bases del procés van ser sotmeses a la valoració de la ciutadania en el marc d’un Fòrum de Priorització, que en va escollir un total de 18 per passar a la votació final.