L’Ajuntament de Sant Pere Pescador ha tret bones conclusions de les jornades «La Poma de Sant Pere», celebrades del 17 al 26 de setembre, amb l’objectiu de promocionar un cultiu que dona importants incentius al municipi. «Totes les propostes han tingut molt d’èxit», explica la regidora de Promoció Econòmica del consistori santperenc, Sònia Ortega.

Les visites als camps de pomeres que hi ha al llarg del municipi van portar «molta gent» a Sant Pere, mentre que Ortega explica que «el temps, també, hi va acompanyar».

El primer dia de les jornades, van oferir una experiència gastronòmica winne & tapas, amb el lema «assaboreix la poma de Sant Pere», amb una visita gastronòmica amb platets cuinats amb el producte local.

A l’oficina de turisme, l’activitat Restaur-Art’21 es dedicava a la venda d’obres i trobada artística, anomenada Pomart. El darrer dia del programa, dins de l’Alt Empordà Sea Walking, van celebrar una Ruta de senderisme, amb tornada amb el Carrilet dels Aiguamolls i, alhora, tastets amb la Poma de Sant Pere.

Durant les jornades, catorze restaurants locals van oferir plats cuinats amb poma de Sant Pere Pescador. Després d’aquest èxit de públic, el consistori manifesta la seva intenció de repetir aquestes jornades en propers anys per crear un atractiu turístic al poble allargant la campanya d’estiu. L’Ajuntament de Sant Pere anirà introduint noves activitats proposant l’atracció de nous públics a les Jornades de la Poma.