Inditex va anunciar que tancaria més d'un miler de botigues a tot el món durant aquest any. A Figueres, aquesta decisió ha acabat clausurant dues de les conegudes firmes de l'empresa: Bershka i Oysho. Segons ha pogut saber aquest setmanari, això ha afectat sis i quatre treballadores, respectivament.

El sindicat UGT ha sigut un dels presents durant la negociació amb l'empresa, en un procés que encara continua i que mantindrà un seguiment de control un temps. Segons informen, en el cas de comarques gironines, només s'han vist afectades les dues botigues de Figueres i dues més a l'Espai Gironès de Salt (Massimo Dutti i Oysho). Quan l'empresa va decidir tancar, el sindicat explica que va emetre una carta a les persones treballadores afectades oferint-los l'opció de treballar en una altra de les botigues Inditex (preferentment de la mateixa marca) o acceptar l'acomiadament i la respectiva compensació.

«El 60% de les afectades a Figueres i a Salt han decidit quedar-se a l'empresa, acceptant un canvi de destí», explica la responsable de l'àrea de Comerç d'UGT a comarques gironines, Bety Costa.

Tot i que s'ha tingut en compte la proximitat amb Figueres, Costa reconeix que en alguns casos ha sigut difícil perquè «l'empresa ha dit ´tinc aquestes vacants' i en el cas d'encarregats, per exemple, ha sigut més difícil». L'empresa garantia mantenir les mateixes condicions laborals però, com reconeixen des del sindicat, el canvi de destí pot suposar un desequilibri salarial difícil de compensar.