01 de setembre de 2020
01.09.2020
L'Empordà
Ocupació

L'esborrany de la futura llei del teletreball preveu que es pugui treballar a distància almenys un dia a la setmana

Inclou el dret a la desconnexió digital, a la formació i a la promoció professional, entre d'altres

01.09.2020 | 17:30
L'empresa ha de fer-se càrrec de les despeses del treballador.

L'esborrany de la futura llei del teletreball que negocia el govern espanyol amb els agents socials preveu que els treballadors puguin desenvolupar les seves tasques a distància "un mínim del 20%" de la jornada o "el percentatge proporcional equivalent en funció de la duració del contracte". Així ho inclou el document amb què negocien les parts i que també inclou l'obligació de l'empresa a fer-se càrrecs de les despeses del treballador pel fet de fer la seva feina des de casa o el dret a la desconnexió digital, a la formació i a la promoció professional. Així mateix, l'esborrany preveu que l'opció de teletreballar sigui voluntària per al treballador i l'empresa i que les dues parts hauran de fer constar l'acord per escrit.

El document sobre el qual negocien el govern espanyol i els agents socials inclou que les persones que treballin a distància tinguin dret al subministrament i manteniment dels equips adequats per desenvolupar la seva feina –amb el seu corresponent inventari-; i que l'empresa assumeixi les despeses generades al domicili. Aquests punts haurien de quedar recollits en el conveni sectorial o entre la direcció i la representació dels treballadors de la companyia.

Un altre dels punts que consta en el text, que de moment és provisional a l'espera de l'acord final entre les parts, és el dret a la intimitat dels treballadors i a la seva protecció de dades. En aquest sentit, estableix que "l'empresa no podrà exigir la instal·lació de programes o aplicacions en dispositius propietat de la persona treballadora" ni que aquests equips puguin ser destinats a la feina. L'esborrany també incorpora una protecció en matèria de seguretat i salut a la feina.

Sobre el dret a la desconnexió digital, emplaça les empreses a una "limitació de l'ús dels mitjans tecnològics de comunicació empresarial i de treball durant els períodes de descans" i el "respecte a la duració màxima de la jornada". Al mateix temps, les empreses podran adoptar mesures per a la vigilància i control que els treballadors compleixen amb la seva feina.

L'acord al que finalment arribin govern i agents socials no inclou els treballadors de les administracions públiques ja que es regiran per una normativa específica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook