Inditex va registrar 409 milions d'euros de pèrdues durant el primer trimestre -entre l'1 de febrer i el 30 d'abril- com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, segons ha informat aquest dimecres la companyia en un comunicat. L'empresa ha decidit aprovisionar 308 milions d'euros per a l'execució del seu pla l'impuls de les vendes en línia i actualització de les botigues. Sense aquesta dotació, les pèrdues haurien sigut de 175 milions d'euros. Durant aquest període, les vendes del grup tèxtil han caigut un 44% respecte el mateix període de l'any anterior, fins als 3.303 milions d'euros, tot i que durant els mesos de confinament més estricte Inditex ha arribat a tancar fins el 88% dels seus establiments.

En aquest context, les vendes per Internet han crescut un 50% en el primer trimestre, amb un increment del 95% a l'abril en relació al mateix mes de l'any anterior i les despeses operatives es van reduir un 21%. Durant l'emergència sanitària, el grup va traslladar des de la Xina més de 120 milions d'unitats d'equipament mèdic i sanitari de diferents donacions públiques i privades, incloses les de la pròpia Inditex, segons explica el grup.

A Barcelona, durant la tardor que ve, el grup obrirà una botiga Zara de tres plantes i 800 metres quadrats dedicada exclusivament a la col·lecció de Zara Man, al costat de l'establiment que ja té a Passeig de Gràcia i que el novembre passat va reobrir les seves portes després de les obres d'ampliació. En total, la marca tindrà 5.500 metres quadrats dedicats a la venda, un dels principals emplaçaments a nivell mundial.

D'altra banda, al companyia celebrarà la seva junta General d'Accionistes corresponents a l'exercici del 2019, preferentment de manera telemàtica. El consell d'administració proposarà un dividend de 0,35 euros per acció, que seran abonats el 2 de novembre. El complement del dividend extraordinari de 0,78 euros previst per als anys 2020 i 2021 passarà a repartir-se el 2021 i el 2022.