Madrid va acollir entre el 5 i el 9 de març la XVIII Edició del Concurs Internacional de Vins Bacchus 2020, una cita de caràcter internacional que organitza la Unió Espanyola de Tastadors i que està reconeguda per la Organització Internacional de la Vinya i el Vi i el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

En aquesta edició es van tastar 1.578 vins de totes les parts del món. Només tres vins tranquils catalans han obtingut la Medalla d'Or, els tres elaborats pel cap d'enologia de Perelada, Delfi Sanahuja: es tracta de Finca Garbet 2014, Finca Espolla 2016 i Finca La Garriga 2015, tots tres emparats per la D.O Empordà.

Per aquest tast, es va reunir un jurat integrat per periodistes especialitzats, sommeliers, enòlegs, Masters of Wine, Masters of Sommelier, entre altres professionals del sector, els quals van ser els encarregats de seleccionar, al tast a cegues, els millors vins.

Aquestes medalles es sumen als nombrosos reconeixements que estan obtenint els vins de finca de Perelada, vins que reflecteixen els diferents tipus de sòl que ofereix l'Empordà i que permet trobar el terroir ideal per a cada varietat. Aquesta heterogeneïtat permet a Perelada obtenir nous raïms amb una amplíssima gamma de matisos amb els que elabora uns vins complexes i plens de caràcter.

Finca Garbet 2014 neix a la finca del mateix nom, una finca que es troba a la riba del Mediterrani, ubicada en un terreny muntanyós de composició pissarrenca, que obliga al cultiu en terrasses. Aquí el mar reforça la seva insolació al reflectir la llum solar, actuant a més a més com a regulador tèrmic. El vent, la Tramuntana, exerceix un control natural de les plagues i permet reduir al mínim indispensable l'ús de fitosanitaris.

Finca Espolla 2016 està en els contraforts dels Pirineus, al nord de Peralada. És un sòl pissarrenc i àcid cultivat a una densitat alta, de 6.200 ceps per hectàrea, per reduir el vigor i la producció de raïm de les varietats Syrah, Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Monastrell i aconseguir així vins d'alta qualitat i gran personalitat.

Per últim, Finca La Garriga 2015, sobre un terreny pla, llim argilós, amb sorra i grava i de pH neutre, conta amb els ceps més vells de Perelada.