Pimec Girona ha enviat una carta a la Diputació, Consells Comarcals i Ajuntaments de la demarcació per demanar mesures econòmiques amb urgència per fer front a l'impacte que el coronavirus està tenint en pimes i autònoms de la zona, especialment en sectors com el comerç, hostaleria, restauració i serveis. Entre les demandes, hi ha el pagament de les factures pendents, rebaixar tributs i taxes municipals (suspendre els nous o que s'hagin apujat per aquest 2020) i que s'obrin línies d'ajuts i subvencions per compensar el pagament. També reclamen que es garanteixi la continuïtat de contractes públics acordats amb proveïdors. I en cas de no ser possible, que es compensin les empreses i treballadors autònoms afectats per les suspensions.

La patronal remarca que les decisions de les administracions locals han de ser "contundents" i s'han de prendre "a temps" perquè les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus no siguin "tan dramàtiques".

Pimec ofereix informació i ajuda a pimes i autònoms amb un telèfon d'atenció (936 061 500), una pàgina web específica sobre el coronavirus amb consells i respostes a preguntes freqüents.