El passat dimarts 18 de febrer, l'Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, amb la col·laboració de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, va celebrar l'Onzena Trobada d'Esquiadors a La Molina. Una trobada que s'ha convertit en un esdeveniment anual de l'estació d'esquí, que per cortesia de Ferrocarrils de la Generalitat, s'ofereix forfets per una jornada d'esquí a tots els associats de les onze associacions que formen la Federació.

L'esdeveniment es va celebrar amb la presència de prop de 250 empresaris del sector de l'hostaleria de totes les comarques de Girona, des d'hotelers, restauradors, empresaris del turisme rural, de càmpings i apartaments, que aprofiten aquest dia per trobar-se amb companys de sector. Una trobada que s'ha consolidat en el temps i que està considerada com un dels actes més importants de l'estació d'esquí de La Molina.

Igual que en edicions anteriors, la jornada va iniciar amb un esmorzar a l'Autoservei Molina organitzat per l'Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alp, l'Ajuntament de Puigcerdà i les empreses celler Eccocivi, Dispuig, Massegur i productes làctics Molí de Ger.

A l'acte hi van participar autoritats i presidents dels gremis que formen la Federació: l'alcalde d'Alp, Carles Adserà; el regidor de l'Ajuntament de Puigcerdà, Domingo Mora; el director de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat, Toni Sanmartí; el director de l'estació d'esquí de La Molina, Xavier Perpinyà; el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero; les presidenta i vicepresidenta de l'Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, Nativitat Bover i Isabel Castro; i el president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras.

Abans del repartiment dels forfets, es van dur a terme uns breus parlaments i la signatura oficial de l'acord de col·laboració entre la Federació d'Hostaleria i Ferrocarrils de la Generalitat per part d'Antoni Escudero i Toni Sanmartí.

Aquest acord està dirigit als empresaris associats als onze gremis de la Federació, que es caracteritza per l'oferta de 2x1 en la compra de forfets de dilluns a divendres laborables, a les estacions d'esquí de La Molina, Vall de Núria, Espot i Port Ainé. Així mateix per un descompte del 10% durant els caps de setmana sobre la tarifa dels forfets a les estacions d'esquí esmentades més la de Vallter 2000; també per les activitats que es fan en temporada de primavera, estiu i tardor; per la compra de bitllets pel cremallera de Vall de Núria i el de Montserrat, així com sobre les reserves d'habitacions a l'Hotel Vall de Núria i el Port Ainé.

Antoni Escudero en la seva intervenció, va ressaltar les condicions de l'acord i va agrair a Ferrocarrils de la Generalitat, per haver-lo renovat un any més. També va destacar que la trobada és un acte reconegut a tota la província.