L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més el programa Treball als barris, una iniciativa que dona una resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament a més de 240 persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social amb una dotació total de 444.025,25 euros.

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i que preveu activitats de formació bàsica i professionalitzadora. El projecte també inclou programes d'experienciació laboral que permetran ocupar durant uns mesos un total de 14 persones empadronades a un dels dos barris.

La iniciativa preveu diverses accions. Una d'elles, i la principal porta d'entrada per als usuaris i usuàries és el Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials. Està previst orientar, acompanyar i formar unes 225 persones residents en un d'aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d'inserció i que estiguin inscrites a l'oficina del SOC.

Una altra de les accions és el Programa d'aprenentatge professionalitzador, que en aquesta edició permetrà formar 12 persones en tasques de manteniment i reparacions d'edificis i espais enjardinats.

Pel que fa als Programes d'experienciació laboral, s'oferiran 14 llocs de treball: 10 com a operaris/àries de manteniment i reparacions d'edificis i d'espais enjardinats d'interès públic i 4 places de neteja i condicionament d'espais públics.

A banda d'aquests llocs de treball, el programa permet la contractació de personal tècnic: quatre tècniques com a tutores i orientadores del dispositiu (una d'elles amb funcions de coordinació), una tècnica en prospecció d'empreses i una auxiliar d'administració.

El programa Treball als barris pretén millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes dels barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric i depèn de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. Les persones interessades a rebre més informació poden adreçar-se a les oficines ubicades al Centre Cívic Joaquim Xirau, al barri de la Marca de l'Ham, o a les oficines situades a l'antic Convent dels Caputxins, en el cas del Centre Històric.