El passat dilluns 20 de gener, durant el transcurs de la visita a Figueres de la Directora General del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Antònia Garau, l'Ajuntament de Figueres va presentar a les 43 persones seleccionades dins del programa "Treball i Formació" que s'impulsa des de l'Àrea de Promoció Econòmica amb la col·laboració del mateix SOC.

Les persones que s'integren dins d'aquest programa han estat derivades per l'Oficina de Treball del SOC a Figueres i seleccionades per l'Àrea de Promoció Econòmica, i formen part de col·lectius socials vulnerables, com aturats majors de quaranta-cinc anys, dones en situació d'atur i destinataris de la renda garantida de ciutadania (RGC).

El programa "Treball i Formació" preveu la realització de 12 projectes en diferents àmbits, com la millora de la neteja i manteniment d'espais urbans, recollida i tractament de dades d'interès municipal, conscienciació ambiental de la ciutadania o suport al manteniment de pisos i edificis públics, entre d'altres.

La incorporació de les persones seleccionades a l'Ajuntament de Figueres es realitzarà a través de contractes de treball amb una duració de 6 o 12 mesos, dels quals 28 amb contractes de mig any i 17 amb contractes d'un any, i que es van iniciar el passat 31 de desembre de 2019. En paral·lel, els treballadors seleccionats portaran a terme una formació ocupacional.

A més de la contractació de les 43 persones aturades, l'Ajuntament de Figueres també ha incorporat dues persones per a la realització d'accions i tasques de coordinació i suport, amb la realització d'un total de 3.266 hores per assessorar i fer un seguiment als treballadors incorporats.

El segon Tinent d'Alcalde de Serveis Socials, Empresa i Ocupació, Jesús Quiroga, ha destacat que "una de les nostres prioritats és l'ocupació laboral, sobretot per aquells col·lectius més vulnerables, i el fet que Figueres hagi aconseguit el programa Treball i Formació, no només és important perquè facilita contractes de llarga durada a col·lectius vulnerables, sinó perquè com Ajuntament ens permet disposar de més recursos en àrees on són molt necessaris".