Ferran Centelles, sommelier d'elBulli durant més de deu anys i delegat a Espanya de Jancis Robinson, ha rebut el premi Outstanding Alumni Award de la mà de l'escola internacional Wine & Spirits Education Trust (WSET) per la seva àmplia trajectòria professional i la seva tasca com a divulgador de la cultura del vi i la gastronomia de la mà dels reconeguts experts de el vi Jancis Robinson i Steven Spurrier.

Centelles és un dels personatges més reconeguts dins de el sector que, actualment, lidera la investigació de el projecte Sapiens del Vi dins d'elBullifoundation, una innovadora enciclopèdia de vins centrada en la gastronomia. El 2012 va completar la seva formació amb el diploma WSET i el 2016 va publicar el seu primer llibre "¿Qué vino con este pato?". A més, és formador de vi en diversos centres, destacant el seu paper en l'escola Outlook Wine de Barcelona.

L'escola WSET té més de 800 centres de formació i en l'últim any acadèmic (2018/19) s'hi han examinat més de 100.000 estudiants de tot el món. La final que va donar la victòria de l'Outstanding Alumini Award a Ferran Centelles es va celebrar a Londres la passada nit del 21 de gener, al costat d'altres quatre grans experts del vi de diferents nacionalitats que competien per aquest reconeixement.

La selecció del guanyador s'ha realitzat a través dels vots dels més de deu mil DipWSET -els alumnes amb la màxima qualificació- que han atorgat aquest guardó a Ferran Centelles per la seva rellevància en el sector. Centelles afirma que «aquest reconeixement és un honor». «Per a mi WSET representa rigor, coneixement profund i contingut preu, però també una forma atractiva d'aprendre. Estic profundament agraït a aquesta institució», ha dit.

El que va ser nomenat Millor Sommelier a Espanya el 2006 i Premi Nacional de Gastronomia en 2011 afegeix que «amb aquest premi sento l'afecte de totes les persones que han votat i a les quals estic eternament agraït. És molt emocionant rebre aquest guardó».