El Castell de Peralada Restaurant ha resultat guanyador en la categoria de Cartes de Formatges en Restauració en els Premis QdeQuesos, uns guardons que van ser concebuts per fer un reconeixement a la tasca pel coneixement, la difusió i l'homenatge a la cultura del formatge.

En la seva argumentació, el jurat, reunit el 18 de novembre, va exposar: "El servei de sala de Toni Gerez, amb la seva il·lusió inacabable, acompanya de forma excel·lent els plats de la cuina de Xavier Sagristà i torna a tenir un dels millors carros de formatges, amb de de 200 formatges, amb productes nacionals, internacionals i de proximitat".

També hi va afegir: "El formatge forma part de la proposta gastronòmica de la carta del restaurant. Formatges elaborats amb vins del Grup Perelada, formatges especials sol·licitats i elaborats amb els productors més propers". El jurat també ha tingut en compte les propostes dels vídeos que produeix Toni Gerez, amb el missatge "hola amics...", amb els quals es donen les claus per al coneixement dels formatges. El Castell de Peralada Resaurant està guardonat amb 1 Estrella de la Guia Michelin.

EL JURAT DELS PREMIS

Els Premis QdeQuesos, que es lliuraran l'11 de desembre en una cerimònia al Casino Gran Via de Madrid, han concedit el Premi Botiga destacada que impulsa la venda de formatge a Casa Danielle de Còrdova; el Premi Esdeveniment públic del món del formatge, a la Fira Internacional del Formatge Artesà de Pesquera, a Cantàbria; el Premi a la Persona rellevant del món del formatge, a Enric Canut Bartra.