La xifra d'aturats a l'Alt Empordà s'ha situat en 7.169 persones al mes d'abril, segons un informe publicat per l'Observatori de Treball de la Generalitat. Aquesta dada suposa una disminució de 711 persones respecte al nombre de desocupats del mes de març.

Per municipis, aquells on hi ha registrats més treballadors a l'atur són: Figueres, amb 3.287 persones sense feina; Roses, amb 918; Castelló d'Empúries, amb 579; l'Escala, amb 397; Vilafant, amb 218; i la Jonquera, amb 213 persones. Tot i ser els municipis amb més aturats, tots ells han aconseguit reduir la xifra de persones sense feina respecte al mes anterior.

A l'altra banda, s'hi situen els municipis de l'Alt Empordà amb menys aturats, que són: Siurana i Vilamaniscle, amb dos aturats; Palau de Santa Eulàlia i Vilaür, amb quatre; Boadella i les Escaules, Mollet de Peralada, Riumors i Vilanant, amb cinc aturats.

Pel que fa a les comarques gironines, l'abril es va tancar amb 35.011 aturats, una xifra que representa un descens de 3.033 treballadors.