Eficàcia i eficiència al servei del client, aquests han estat dos dels pilars que han permès convertir Ambisist en una de les empreses de referència en el sector de la neteja per a la indústria, l'hostaleria, les col·lectivitats i els centres mèdics i hospitalaris, entre altres. Des de fa prop de tres dècades, la firma d'Aiguaviva ha anat consolidant la seva presència a les comarques gironines, on compta amb una notable cartera de clients a l'Alt Empordà, però també creixent a Barcelona i la seva àrea metropolitana, a més d'Osona i el Maresme.

Josep Calahorra i Vicenç Roa

Ambisist va néixer el març de 1991. Els seus administradors, Josep Calahorra i Vicenç Roa, coneixien bé el sector i varen arrencar amb la comercialització d'ambientadors i destructors de males olors. Molt aviat s'hi afegirien noves referències que reclamaven els seus clients i, deu anys més tard, arribà la maquinària. Avui es defineixen com «una firma que ofereix solucions de neteja» per a un ampli ventall de sectors. La firma compta amb 34 treballadors i unes instal·lacions de 3.000 metres quadrats de superfície a la seva seu.

«Els sis departaments de la nostra empresa estan focalitzats a l'eficàcia per aconseguir la màxima eficiència per al nostre client», expliquen Calahorra i Roa. Així, i després d'una escolta atenta dels seus clients i d'estudiar les necessitats sectorials, el catàleg d'Ambisist ha crescut fins a les 3.000 referències que comercialitza i distribueix. Alguns productes són de marca pròpia, però també de fabricants com Disarp, Vileda, Kimberly-Clark, Jofel, Procotec o Nilfisk Advance, entre altres. Hi trobem perfumadors d'ambient, sistemes d'ambientació per a lavabos, productes de neteja de tota mena, sabons de mans, tractament de terres, cel·luloses, productes per a la bugada o altres de molt més específics com un líquid per eliminar grafits. Pel que fa a la maquinària, ofereixen aspiradores, rentavaixelles i rentadores industrials, màquines de pressió i abrillantadores, entre altres. A més, ofereix formació als seus clients i elabora plans de neteja.

Interior d'un dels magatzems d'Ambisist

Els administradors d'Ambisist es mostren satisfets del creixement de l'empresa, fins i tot en èpoques difícils com la recent crisi. Un dels eixos d'aquest desenvolupament ha estat una aposta decidida per les noves tecnologies. Varen ser capdavanters a l'hora de dotar el seu equip comercial d'organitzadors personals (PDA) per a agafar comandes. Avui, des d'un espai privat a la seva web, els mateixos clients poden demanar productes, consultar els seus històrics o conèixer les darreres novetats, entre altres opcions. «Totes aquestes eines ens han permès optimitzar la relació amb la nostra clientela i donar una ràpida resposta a les seves necessitats, tant de producte com de servei», expliquen.

El material es distribueix amb una flota de repartiment pròpia que, anualment, recorre prop d'un milió de quilòmetres per la geografia catalana. També disposen d'un servei propi de manteniment preventiu i de reparació d'equips, amb un estoc permanent de peces de recanvi. Com en la resta de la cadena de treball, l'objectiu «és donar un servei ràpid i eficaç».Créixer amb valors

El compromís amb el medi ambient ha estat un altre dels trets diferencials d'Ambisist al llarg d'aquestes quasi tres dècades. Així, recentment, han obtingut el certificat d'estalvi ambiental per la compra de paper ecològic a l'empresa Lucart. El projecte, anomenat EcoNatural, comença amb una recollida selectiva d'envasos de begudes de cartó. A partir d'aquests, i gràcies a la tecnologia innovadora, se separen els diferents components: amb les fibres cel·luloses es produeixen els Fiberpacks, és a dir, s'obté el paper d'una resistència i absorbència excepcional. Amb l'alumini i el polietilè es creen dispensadors per a qualsevol necessitat, com per exemple, per a tovallons, escombraries i sabó, entre altres. D'aquesta manera, fabricar 576 paquets de tovallons EcoNatural equival a la recuperació de 10.240 envasos de cartó, on se salven 5 arbres i s'eviten 267,2 quilos d'emissions de CO?.

Ambisist també reforça el seu compromís social amb el patrocini d'activitats culturals, d'equips i esdeveniments esportius i d'entitats socials.