L'enginyera industrial Nerea de la Corte va titular la seva ponència "I per què jo no? Transformar-se dins el sector energètic", amb la voluntat que el públic d'eWoman Empordà descobrís com ha arribat a ser referent de medi ambient a Catalunya. Ella va ser una de les quatre ponents que van fer una exposició oral sobre la seva experiència professional, en l'esdeveniment organitzat al Teatre Municipal de Roses, el 4 d'abril, pel Setmanari de l'Alt Empordà i Prensa Ibérica.

La seva conferència va ser molt gràfica i va fer un recorregut per la seva experiència internacional a Endesa, que, al principi, la va portar a treballar en l'àmbit de les energies renovables a Saragossa, a Roma i al Marroc. «Durant uns anys, vaig passar molts dies viatjant i va arribar un moment en què vaig decidir fer un canvi de rumb a la meva vida professional, per trobar un equilibri personal, tant en la feina, com en la família com en mi mateixa», va narrar la ponent. Aquest «equilibri» li va arribar quan va ser nomenada responsable de Gestió Mediambiental d'Endesa.

{C}

Ponència a eWoman Empordà de Nerea de la Corte: «La presència  de dones en carreres tècniques és baixa»

Ponència a eWoman Empordà de Nerea de la Corte: «La presència de dones en carreres tècniques és baixa»

Nerea de la Corte va afirmar que, des de la seva empresa, té un «elevat nivell de consciència per motivar les noies a conèixer les carreres tècniques». En aquest sentit, va aportar la dada següent: «Quan jo vaig estudiar enginyeria industrial, hi havia molt poques dones i molts homes a la carrera. Potser de dones érem només al voltant d'un 10 per cent. Les dones que estàvem a la carrera l'havíem triat o per vocació o per interès, en canvi entre els homes hi havia una mica de tot».

En el seu cas particular, l'elecció li va venir donada per l'admiració que sentia per la professió del seu pare, que no era enginyer, però que treballava en l'àmbit de l'enginyeria. També va revelar que havia rebut el suport dels seus professors de COU, perquè li van fer veure el seu potencial en aquest món i la van orientar.

Les carreres STEAM

Davant la constatació que la presència de les dones en carreres tècniques segueix sent, actualment, molt inferior als homes, va explicar una de les seves dedicacions, a banda de la gestió del dia a dia dels temes mediambientals d'Endesa: «Col·laboro en iniciatives de voluntariat que promou la nostra empresa per tal que les noies coneguin les carreres STEAM [science, technology, engineering, art and mathematics]».