Cinc minuts d'observació de la botiga són suficients per millorar substancialment l'activitat al comerç local. Amb aquesta premissa arrencava la ponència de Sílvia Bach, experta en comerç i professora d'ESCODI, l'escola universitària de comerç adscrita a la UB. La del Maresme és filla de comerciants i s'ha passat tota la vida en botigues. Fa setze anys que treballa al sector de la moda en empreses com Inditex, Pronovias i Guess. Actualment és la directora general de Parfois a Espanya.

Bach va ser una de les convidades a la primera jornada de comerç organitzada per Calçats Roig el dilluns 1 d'abril al Cercle Sport de Figueres, en el marc de les activitats dels seus 150 anys de trajectòria.

Segons ella, és necessari observar bé les dinàmiques del negoci per millorar amb els recursos que es tinguin a l'abast. «Sense fer grans inversions, remodelacions ni grans campanyes de màrqueting, a la botiga es poden fer molts petits canvis per millorar els resultats finals», defensa, afegint que «s'ha d'aprofitar el feedback del client i entendre que cada dia tenim una oportunitat per millorar, si estem disposats a fer canvis».

En la seva ponència, l'experta va parlar de temes com l'equip, els clients, les operacions de botiga i dels resultats. També va parlar del negoci online, que entén com «una oportunitat».

Bach, que va liderar l'expansió d'Inditex a Rússia, va compartir el seu coneixement i la seva experiència en empreses multinacionals. Durant una hora i mitja, va donar un discurs que va suposar una alenada d'aire fresc per als petits comerciants figuerencs presents a l'acte.