La celebració del Sorteig Extraordinari de Nadal està cada vegada més a prop. Queden hores perquè aquest dissabte 22 de desembre descobrim per fi quin és el nombre que enguany s'endurà la grossa. Servirà per obrir dues setmanes de festes, dinars i sopars que són tradició en el Nadal. Abans, però, moltes persones d'aquest país estaran pendents del que succeeixi en l'esdeveniment de la Loteria de Nadal 2018.

Els dies i mesos previs al sorteig nadalenc, les recerques relacionades amb la grossa es multipliquen a Google. Això es deu al fet que els jugadors no dubten a comprovar les estadístiques que ha deixat la història de l'esdeveniment amb l'objectiu d'aconseguir la xifra que més opcions tingui de resultar agraciada. A més, alguns no dubten a preguntar directament: "Quin nombre sortirà en el sorteig de Loteria de Nadal?".

Òbviament, aquesta qüestió és impossible de respondre, però sí que pot servir per descartar alguns números que no han tingut massa fortuna en els més de 200 anys del sorteig. Així mateix, tenen la possibilitat d'adquirir aquells nombres que sí que han estat presents en més d'una ocasió en la Loteria de Nadal.

Els anomenats 'números lletjos' són els que menys sol·licituds tenen, mentre que els que es consideren 'bonics' acumulen moltes més peticions. En el primer cas, hi ha el 13, sempre associat a la mala sort, tot i que els menys supersticiosos sí solen confiar en aquesta terminació, la qual va ser part del nombre de la grossa de 2016.

Per contra, els dècims acabats en 5 entren en les llistes de preferències, ja que és la xifra més repetida en la història del grossa. En 32 ocasions ha estat la terminació del primer premi del sorteig de loteria. Al seu costat, i empatats amb 27 vegades, apareixen el 4 i el 6 com els que més aparicions acumulen en la Loteria de Nadal.

En canvi, hi ha diverses terminacions que no semblen atreure tant la sort i podrien arribar a considerar-les gafes. L'1 és la terminació que menys vegades ha estat el darrer número del 'Gordo', amb vuit edicions. Al seu torn, el 2, que ha estat el reintegrament en tretze ocasions; i el 9, que ho ha estat en 16, tampoc presenten sensacions molt positives de cara al Sorteig Extraordinari de Nadal.