El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dijous que el Corredor Mediterrani connectarà des d'Algesires amb la frontera francesa el 2021 en ample estàndard.

"Confio que l'any 2021 estarà en servei, amb obres acabades encara que amb alguna execució en algun tram. Connectarem des d'Algesires amb la frontera francesa en ample estàndard", ha dit Ábalos en la 'Gran Trobada pel Corredor Mediterrani' que acull aquest dijous el Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona.

"La xarxa pot estar feta. Ara hi ha un gran impuls i cal procurar que no decaigui. L'impuls és tècnic, però el financer està cobert, així que ens trobem a la recta final", ha afegit davant més d'un miler d'empresaris.

Ha lamentat que aquesta infraestructura ha estat "força temps" sense dotació a causa de la crisi econòmica, la qual cosa va provocar que l'obra pública es ressentís.

Per això, ha posat en valor el paper de la classe empresarial i del conjunt de la societat a favor d'aquesta infraestructura de "dimensió nacional" que ajudarà a la cohesió social del conjunt del país.

La trobada, organitzada per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), vol escenificar la importància i necessitat d'aquesta infraestructura, conscienciar el conjunt del país perquè s'impliqui a reivindicar-la i aconseguir que les administracions s'impliquin en executar-la.