Deu cellers catalans, dos dels quals són de la DO Empordà, presenen aquest dilluns, 24 d'abril, els seus vins i caves a la ciutat alemanya de Colònia, en un acte organitzat en el marc del programa Catalan Wines Alemanya d'ACCIÓ. L'esdeveniment preveu l'assistència de més de 60 professionals del sector entre comerç majorista i minorista així com restauradors, sommeliers i periodistes.

L'objectiu d'aquesta iniciativa promoguda per les Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions de Catalunya a Berlín i Stuttgart és facilitar l'entrada dels cellers catalans a un dels mercats amb més potencial d'importació per als vins i caves catalans. El programa ofereix consultoria individual i suport en comercialització i estratègia digital als cellers participants.

Es tracta del sisè esdeveniment del programa Catalan Wines Alemanya, el segon d'enguany, després del de febrer a Munic. L'acte es fa al Rheinloft Cologne, en ple casc antic de la ciutat alemanya. El tast de vins anirà precedit d'una presentació a càrrec de la reconeguda sommelier alemanya Yvonne Heistermann. Els professionals del sector podran degustar 58 referències diferents de vins i caves catalans.

Els cellers participants són Roig Parals (DO Empordà), Heretat Mastinell (DO Penedès), Can Descregut (DO Penedès i DO Cava), Huguet de Can Feixes (DO Penedès i DO Cava), Coma d'en Bonet (DO Terra Alta), Molí Parellada (DO Penedès i DO Cava), Ramon Canals (DO Penedès i DO Cava), Masetplana (DO Empordà), 1+1=3 (DO Penedès i DO Cava) i Castell d'Or (DO Priorat, DO Cava, DO Montsant i DO Conca de Barberà).

Colònia i Barcelona estan agermanades des de l'any 1984. És per això que per a l'organització d'aquest acte comercial, ACCIÓ compta amb el suport de l'Associació per a la Promoció de l'Agermanament entre Colònia i Barcelona. L'Agència Catalana de Turisme donarà a conèixer Catalunya com a destinació de turisme enològic, en un acte que comptarà amb la participació del Tinent d'Alcalde de la ciutat de Colònia, Hans-Werner Bartsch.

Alemanya és el país on Catalunya exporta més vins i caves. A nivell mundial, el país centreeuropeu és el tercer importador de vins, per darrere d'Estats Units i el Regne Unit, i el quart mercat mundial que consumeix més vi, i el primer pel que fa a escumosos. Alemanya ha registrat un creixement estable en el consum els darrers 15 anys, al contrari que altres begudes com la cervesa.