17 de novembre de 2015
17.11.2015
Subvencions de la Generalitat

Més de 3 milions d'euros a les cooperatives i entitats agràries

L'objectiu dels ajuts és "adaptar millor" les cooperatives a la realitat i la planificació de les empreses

17.11.2015 | 16:49

El Govern ha autoritzat aquest dimarts el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a realitzar despeses per un import total de 3.180.000 euros per atendre la convocatòria 2015 de subvencions per al foment de la concentració, la intercooperació i la modernització de les cooperatives i altres entitats associatives agràries. Aquests ajuts van destinats a les cooperatives i altres entitats associatives agràries de Catalunya per al període 2016-2018. L'Executiu recorda que aquesta convocatòria d'ajuts "dóna compliment al que preveuen les resolucions del Parlament de Catalunya 671/VIII i 739/X sobre el món agrari".

Aquestes resolucions insten el Govern a convocar anualment el Pla de modernització de les cooperatives agràries catalanes amb un caràcter
pluriennal de com a mínim tres anys per adaptar-les millor a la realitat i la planificació de les empreses. Amb aquests ajuts el Departament d'Agricultura vol fomentar la concentració, la intercooperació i la modernització de les cooperatives agràries de Catalunya i altres entitats associatives agràries com a factor d'incentivació que contribueixi a incrementar la dimensió econòmica i social de les cooperatives.

Els ajuts també busquen restablir i potenciar la competitivitat de les cooperatives i de les zones rurals. A més, també es pretén facilitar el
desenvolupament d'activitats econòmiques i socials amb l'adopció de mesures de modernització, gestió empresarial i comercialització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook