L'agent de viatges Josep Maria Martín; l'Associació Cuina de l'Empordanet; l'empresari Narcís Coll i Frigola; la periodista nord-americana de l'agència Tribune Content Agency, Anne Z. Cooke; el documental català Anima Naturae dedicat a l'Empordà; la guia de viatges digital Costa Brava Travel Guide publicada per la periodista Eddi Fiegel al portal del diari nacional britànic The Telegraph, i el projecte d'estudi 'Geografies del souvenir' són els guardonats als Premis G! 2014. Els premis, impulsats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i dels quals se celebra la novena edició, són un reconeixement a la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics.

La novena edició dels Premis G!, organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb el suport de l'Auditori Palau de Congressos de Girona i "la Caixa", s'ha concebut com un acte festiu del sector turístic de la demarcació de Girona que reuneix més de tres-centes persones, entre autoritats, representants del sector turístic i mitjans de comunicació.

L'acte és presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i hi participen el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i els guardonats en les diverses categories dels Premis.

Els Premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme va crear el 2005 amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, també volen estimular la difusió a l'exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, amb els premis de comunicació, i promoure, amb el premi de recerca, el coneixement científic d'aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.

Els motius dels premis

El jurat dels dels Premis G! 2014 de Turisme de les Comarques Gironines ha volgut distingir amb el IX premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional a Josep Maria Martín, professional del sector de les agències de viatge, en reconeixement a la seva vàlua i trajectòria professional en agències receptives al capdavant de Viatges Blanda.

El IX premi G! Xiquet Sabater i el projecte empresarial' a l'Associació Cuina de l'Empordanet, en reconeixement a la promoció de la qualitat gastronòmica del territori arreu de Catalunya i el món.

El III premi G! especial Jordi Comas i Matamala a Narcís Coll i Frigola, empresari hostaler, en reconeixement a la seva tasca personal i professional per acumular valors com la vocació de servei, la cultura d'esforç, la dedicació en el sector turístic i, també, l'estima per la Costa Brava.

El IX premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits, dotat amb 6.000 euros, a la periodista nord-americana Anne Z. Cooke pels diferents articles sobre la Costa Brava i el Triangle Dalinià publicats als diaris Huffington Post, Minneapolis Star Tribune i Pittsburgh Post-Gazette.

El IX premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 6.000 euros, a Pere Puigbert pel documental Anima Naturae, que contribueix a difondre els valors naturals i paisatgístics que identifiquen el territori de l'Empordà en l'estat més pur i a mostrar una perspectiva poètica de la destinació.

El III premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, dotat amb 4.000 euros, a la periodista britànica Eddi Fiegel per la publicació de la guia Costa Brava Travel Guide al portal del diari nacional The Telegraph, en reconeixement a l'amplitud i qualitat dels continguts textuals i gràfics tractats en les múltiples seccions.

I el V premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca, dotat amb 6.000 euros, a la proposta de projecte titulat 'Geografies del Souvenir', d'Olga Taravilla i Azahara Cerezo. Altrament, donada l'alta qualitat dels treballs presentats en el concurs de recerca turística, el jurat de la categoria va acordar concedir un accèssit al projecte 'Ruta de les avantguardes: Cadaqués - Tossa de Mar', de Marc Manzano i Xavier Llobet, dotat amb 3.000 euros.

Finalment, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona enguany ha decidit atorgar un guardó especial a Pere Duran i Vall-llosera, exdirector general del Consorci de Turisme de Barcelona, en reconeixement a una trajectòria professional de més de tres dècades lligades al desenvolupament i la promoció turística de la ciutat de Barcelona.

La novena edició dels Premis G! de Turisme de les Comarques de Girona per impulsar culturalment i econòmicament el territori, i per projectar turísticament la marca Costa Brava enguany homenatja el Circ.