La nova reunió d'aquest dijous entre la direcció i el comitè d'empresa de Catalunya Banc ha acabat sense acord. Segons han informat fonts sindicals, la direcció de l'entitat financera ha tornat a presentar als treballadors la mateixa proposta d'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que els va comunicar dimarts. L'expedient preveu 2.453 acomiadaments i indemnitzacions de 20 dies de sou per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats, el mínim que fixa la reforma laboral. La direcció i els representants dels treballadors es tornaran a reunir dilluns vinent, tot i que no s'esperen canvis significatius en la posició de l'empresa, segons han informat les fonts sindicals consultades.

Si la proposta d'ERO de la direcció de Catalunya Banc no canvia significativament, el comitè d'empresa podria plantejar a la plantilla mobilitzacions a partir de la primera setmana de setembre, quan una part dels treballadors que estan de vacances hagin retornat als seus llocs de treball.

Els treballadors reclamen a la direcció de Catalunya Banc que la reestructuració no es faci abans de concloure el procés de venda de l'entitat financera. Segons els responsables del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, propietari de Catalunya Banc, la subhasta s'hauria de realitzar com a tard a l'octubre, un cop enllestit l'ERO.

Les mateixes fons sindicals han lamentat el "desconeixement absolut" per part de la direcció de l'entitat del procés de negociació, ja que la proposta de l'empresa no deixa "marge per a res". Els treballadors lamenten que la direcció proposa unes condicions d'acomiadament pitjors de les que s'han ofert recentment a les plantilles d'altres entitats nacionalitzades.

Al mes de febrer, els treballadors i la direcció de Bankia van acordar rebaixar l'ERO que afectava l'entitat de 4.900 a 4.500 treballadors i amb una indemnització equivalent a 30 dies de sou per any treballat. Els treballadors de Catalunya Banc asseguren que no demanen "la lluna", sinó condicions similars als ERO d'altres entitats que han rebut diners públics.

Segons la proposta de la direcció, la indemnització dels acomiadament de Catalunya Banc podria augmentar a 18 mesos de màxim si la plantilla accepta retallades salarials del 15%, mesures de mobilitat geogràfica i reduccions de jornada. Per la seva banda, els treballadors reclamen que l'ERO inclogui la possibilitat de prejubilacions i l'acceptació voluntària de les baixes o les condicions de flexibilitat laboral que s'acabin imposant.