L´Associació de Naturalistes de Girona (ANG) celebra l´aturada del projecte de gasoducte entre Hostalric i Figueres

L´ANGconsidera que aquest projecte afectava greument les comarques gironines sobretot per la seva dimensió, la manca de control efectiu en l'execució de les obres anteriors al tram entre Hostalric i Figueres, i la indefinició dels projectes ambientals de restauració

El tram sud del gasoducte entre Martorell i Figueres havia de servir per millorar el subministrament de gas natural a les comarques de gironines i establir una nova connexió amb França.

Per l´entitat ecologista, l´anunci de l´Estat francès d´aturar la construcció del seu tram demostra la manca de rigor d'Enagas i del Ministeri d'Indústria a l'hora de planificar i executar aquesta infraestructura. Per l´ANG un cop més es demostra la facilitat amb que es projecten i es construeixen obres que no tenen viabilitat econòmica i ambiental.

L´ANG recorda que el projecte previst afectava a Llocs d'importància comunitària (LIC), zones d´especial protecció per les aus (ZEPA) i Espais d'interès natural, com els Estany de Sils, la Riera de Santa Coloma, la sèquia Monar, el Ter, el Fluvià o els Turons de Maçanet. Així mateix, el projecte que es portarà a terme al municipi d´Hostalric creurà la Tordera i la riera d´Arbúcies, afectant el domini públic hidràulic responsabilitat de l´ACA. Cal destacar que les mesures correctores i el fons d´inversió eren insuficients a la vista de les obres ja executades.

Davant d´aquest projecte l´Associació és lamenta per la destrucció causada als espais naturals del Vallès, per la seva manca de justificació i el desconeixement del territori per part de l´administració central.