El Comitè d'Empresa dels treballadors d'Spanair a Mallorca ha anunciat una convocatòria de vaga indefinida a partir de la primera setmana d'agost, com a mostra del seu rebuig a la decisió de la companyia de traslladar la seu de Palma a Barcelona. Uns 382 empleats estan afectats per aquesta mesura. La setmana passada el comitè ja va avisar que creia que els dirigents de la línia aèria tenen la intenció de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar entre 800 i 1.000 empleats.

La representant de CCOO del Sector Aeri, Carmen Díaz, ha afirmat que les condicions ofertes per l'empresa per executar els trasllats 'donen molt poques possibilitats' als empleats per tal que aquests puguin traslladar-se a Barcelona en condicions acceptables, 'a causa dels baixos salaris', ha dit. La vaga indefinida va ser acordada ahir en una assemblea celebrada per representants d'UGT i CCOO i per unanimitat.

Els vols no es veuran afectats

Per la seva part, un portaveu de Spanair ha opinat que la decisió dels treballadors de Palma de fer vaga indefinida a partir de la primera setmana d'agost no és més que 'una mesura de pressió' i que no afectarà als clients de la línia aèria, ja que els treballadors que es mobilitzaran no són pilots ni personal de terra sinó que bàsicament corresponen a empleats dels serveis centrals i oficines.

La direcció de Spanair creu que, després de la decisió del comitè d'empresa de convocar una vaga, no té sentit convocar la reunió que hi havia prevista per demà amb participació de representants del govern balear per discutir sobre el trasllat dels treballadors de Palma a Barcelona. L'empresa ha remarcat que aquesta vaga no és secundada per la majoria de la plantilla.

D'altra banda, demà s'obre el període legal que els treballadors de Spanair a Palma tenen per decidir si accedeixen a fer el trasllat de la capital balear a la catalana. La companyia preveu en el termini d'un mes un gran gruix d'empleats prenguin una decisió al respecte.