Música

Peralada recupera la cobla sardanista La Principal

La formació musical torna després d'haver desaparegut l'any 1940

Els membres de la cobla La Principal de Peralada.

Els membres de la cobla La Principal de Peralada. / OFICINA TURISME PERALADA

Empordà

Empordà

Peralada va presentar, aquest passat divendres, la nova cobla sardanista La Principal de Peralada. L'acte va coincidir amb la celebració de la Festa de Pasqüetes i representa la tornada d'una formació musical desapareguda l'any 1940.

La reaparició de La Principal busca garantir la continuïtat del llegat musical sardanista en la cultura catalana. La cobla va oferir un concert de presentació a la Sala del Centre, on es van interpretar obres dels compositors locals Josep Serra i Bonal, Miquel Serra i Bonal i Joaquim Serra Corominas.

Miquel Brugat, alcalde del poble, va expressar la seva emoció pel retorn de la formació i va afirmar que "la recuperació de la cobla La Principal de Peralada no només té un valor històric molt important, sinó que també representa un motiu d'orgull i il·lusió compartit entre tots els veïns i veïnes de Peralada".

Els músics que conformen la nova cobla són els següents: Òscar Sánchez al flabiol, Adrià Sánchez i Jordi Casas al tible, Oriol Grèvol i Albert Vergés a la tenora, Joan Remacha i Joan Cozar a la trompeta, Mireia Pareta al trombó, Enric Estrada i Tomàs Espinosa al fiscorn i Joan Bosacoma al contrabaix.