Música

Itinera i La Caixa seleccionaran artistes dels micropobles gironins per participar en el festival

Les bandes de música interessades s’hi poden inscriure a través del web del festival en una convocatòria que estarà oberta fins al 10 de maig

La roda de premsa de presentació del festival

La roda de premsa de presentació del festival / ACN

ACN

El festival Itinera i la Fundació La Caixa impulsen per primera vegada una convocatòria oberta per a la selecció de bandes de música establertes en entorns rurals de les comarques gironines perquè puguin formar part de la programació del Festival Itinera Parlem 2024 a tot Catalunya. En concret, els organitzadors conviden els grups dels 128 municipis gironins a participar-hi amb l’objectiu de reconèixer els projectes musicals dels entorns rurals i impulsar la detecció de talent. “Volem que aquesta convocatòria arribi a totes les persones, i especialment a aquells territoris que es troben en situació de vulnerabilitat”, assegura la responsable territorial a Catalunya de La Caixa, Patricia Alocén.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, Joan Solà Bosch, afirma que aquest tipus de projectes ajuden a conèixer la realitat dels micropobles, el seu patrimonio i talent”.

Els interessats s’hi poden inscriure a través del web del festival en una convocatòria que estarà oberta del 18 de març al 10 de maig.

El festival neix el 2021

El festival va néixer l’any 2021 per a donar a conèixer l’encant dels micropobles de Catalunya a través de la seva música i contribuir a la lluita contra la despoblació dels entorns rurals. Seguint aquesta premissa, el festival fa més de tres anys que impulsa el talent local donant suport a les llengües minoritàries mitjançant la música en un festival en el qual es poden trobar propostes de gèneres tan diversos com el jazz, el blues, el soul, el gòspel o les músiques del món. “Amb aquesta convocatòria tanquem el cicle i aconseguim apropar-nos més a la realitat dels Micropobles des del punt de vista dels seus músics”, diu la directora del festival, Agnès Fort.