«La recomanada de Mr. Dupont» es representa, de nou, a Figueres

Aquesta comèdia de l’associació teatral 30 de Febrer torna a pujar a escena, aquest dissabte 16 de març, a la Sala La Cate

Un moment de la representació, el setembre passat.

Un moment de la representació, el setembre passat. / Jordi Blanco

Empordà

Empordà

Després de la bona acollida que van aconseguir el setembre passat amb la comèdia La recomanada de Mr. Dupon, que van representar dos dies al Teatre Municipal El Jardí de Figueres, els integrants de l’associació teatral 30 de Febrer tornen a la capital altempordanesa amb aquest mateix muntatge. Serà justament aquest dissabte a les 20.30 hores, en aquesta ocasió a l’escenari de la Sala La Cate. Les entrades ja s’han posat a la venda.

La recomanada de Mr. Dupon és l’adaptació lliure de l’obra Dos embolics i una recomanació d’Assumpta Gonzàlez. Per a l’associació 30 de Febrer és una peça molt especial, ja que és la primera que van dur a escena l’any 2009, també a Figueres, sota la direcció, aleshores, de l’enyorat Joan Serrat i el segell Els Còmics de Sant Llorenç de la Muga. Després de tot aquest temps, la companyia s’ha renovat i sota la nova identitat, retornen amb moltes ganes.

L’elenc que donarà vida a aquesta comèdia d’embolics ambientada als anys quaranta, ara adaptada i dirigida per Víctor Monfort, el conformen els actors Joan Tomàs, Carmina Gil, Jordi Gossa, Queralt Guday, Tonyi Barragán, Abdó Ablard, Roger Egea, Josep Capellera i Víctor Monfort. Tots junts escenifiquen la història d’una família benestant catalana, amb casa d’estiueig a l’Empordà, que passa per certes penúries econòmiques i que vol casar la filla amb un home amb possibilitats. El problema és que la noia n’estima un altre, però aquest quequeja. Del muntatge destacar l’atrezzo que ha anat a càrrec de Llàtzer Ablard.