La Fundació Dalí estrena una plataforma interactiva que permet millorar l'experiència dels visitants als tres museus

Es tracta d'una aplicació que ofereix un posicionament interactiu, rutes recomanades i continguts addicionals

Everpath és una aplicació mòbil que ofereix a l'usuari un posicionament interactiu.

Everpath és una aplicació mòbil que ofereix a l'usuari un posicionament interactiu. / Cedida

ACN

La Fundació Dalí estrena la plataforma interactiva Everpath, amb la qual es busca que els visitants dels tres museus que gestiona millorin la seva experiència. Es tracta d'una aplicació mòbil que ofereix a l'usuari un posicionament interactiu, a més de rutes recomanades i continguts addicionals, que aporten informació específica, tant de les obres que s'exposen com del museu que s'estigui visitant. Cal recordar que la fundació gestiona tres espais: el Teatre-Museu de Figueres, la casa de Portlligat de Cadaqués i el Castell de Gala Dalí de Púbol (Baix Empordà). Des de la fundació confien que l'eina serveixi perquè l'experiència als centres sigui "més completa i satisfactòria" pel visitant.

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'estratègia de transformació digital que la Fundació Dalí està implementant els darrers mesos. En concret, el seu objectiu és incorporar tecnologies avançades com Everpaths per millorar l'experiència del visitant i "seguir difonent el llegat artístic de Salvador Dalí de forma innovadora i atractiva".

La Fundació destaca que un dels avantatges d'aquesta tecnologia és la possibilitat de conèixer el comportament del mateix visitant, saber els fluxos, detectar el temps destinat a cada sala o obra, traçar el seu recorregut i estar al corrent de quins continguts ha consultat.

Cal tenir en compte que l'usuari té accés a enquestes de satisfacción, en quatre idiomes i adaptades al servei ofert. Les respostes dels primers mesos de funcionament han donat com a resultat valoracions positives, suggeriments per millorar, entre d'altres informacions d'interès que permetran prendre decisions estratègiques.