66Butaques tanca temporada amb un concert a l’aire lliure amb Chaqueta de Chándal, Bewis de la Rosa i la dj figuerenca Ryna

El dia 16 de juny es faran els darrers concerts d'aquest esdeveniment musical

Chaqueta De Chandal actuarà al 66Butaques

Chaqueta De Chandal actuarà al 66Butaques / Elisa Sanjuan

Emporda.info

Divendres, 16 de juny, el cicle d’acció musical 66Butaques tanca temporada amb un concert a l’aire lliure gratuït amb el punk rock de Chaqueta de Chándal, el rap rural de Bewis de la Rosa i la sessió de música petardonika de la figuerenca DjRyna.

Chaqueta de Chándal després de passar pel Primavera Sound fa pocs dies arriba a Figueres per presentar un segon àlbum molt esperat, Futuro, Tú Antes Molabas, que suposa un salt respecte al sorprenent debut que van tenir amb Gimnasia Menor, el seu primer àlbum. La seva ràbia desenfrenada es canalitza amb les lletres plenes de sornegueria i honestedat. El seu objectiu és continuar fent ballar, cantar fort i compartir la profunda queixa amb una cosa que tots podem fer: riure.

Obrirà la nit Bewis de la Rosa, un projecte artístic de recerca polièdrica de l’actriu, poeta, ballarina, coreògrafa i investigadora Beatriz del Monte, que desemboca amb una proposta de rap rural captivadora. El seu primer treball rep el nom Amor Más que Nunca i proposa dos eixos de reflexió: l’amor i el món rural. Entrellaçant el rap i el folklore de referències manxegues construeix un univers des del pensament crític, tocant temes com el transfeminisme, el decreixement, la ferida històrica i la salut mental.

Tancarà la nit una sessió de ball de DjRyna, artista figuerenca que punxa des de la improvisació músiques ballables plenes de bona vibra: des de hits noventeros, fins a l’electrònica més trend o l’indie més alternatiu. La sessió s’allargarà fins tard al pati de la Cate i clourà aquesta quarta edició del cicle d’acció musical a Figueres, una proposta que vol desmarcar-se dels grans festivals i acostar-se a propostes musicals que facin obrin les orelles i el cor.