Molts són els estudis que conclouen que l’evidència de la música en les persones és evident. D’aquest fet i de molts altres, en va parlar el pedagog Germán Vilella, el divendres passat a l’auditori del Cercle Sport de Figueres.

El professor de música, baterista i pedagog va presentar una xerrada divulgativa en el marc dels quaranta anys de l’escola de música activa La Flauta Màgica de Figueres. Va ser una activitat oberta a la ciutadania que va aplegar unes trenta-cinc persones entre els quals alumnes del mateix Germán Vilella, mestres, famílies i públic en general.

Els efectes de la música

Vilella va exposar que el seu interès per l’educació musical i els beneficis a la vida de infants, joves i adults, venia de lluny però que en instal·lar-se a l’Alt Empordà, ara fa 13 anys, la inquietud personal, recerca i formació de l’àmbit de coneixement de la neurociència vinculada amb la música va anar a més.

La xerrada va fer un repàs a l’evolució històrica de l’educació musical, valor indiscutible a la societat des de fa segles, i va seguir amb una breu història dels estudis neurocientífics i psicològics sobre els efectes de la música en les persones. Per acabar, va comentar diferents experiències viscudes i fonamentades, i va contribuir a destacar que la pràctica d’un instrument musical «muscula» el sistema neuronal, la connectivitat de funcions cerebrals i del sistema nerviós. A més, el ponent va encomanar a tothom que recordi que el poder de la música és immens per a petits i grans.

Aquest acte va ser el primer d’una sèrie de propostes que farà l’escola de música amb motiu del seu aniversari. Destacar que des d’ara i fins Nadal, tenen previst oferir quatre concerts-audicions instrumentals al Cercle Sport.