L’escriptora Núria Esponellà visita aquest divendres, a les 7 de la tarda, els jardins de la Societat d’Agullana, per parlar de la seva darrera novel·la, Ànima de tramuntana, en la qual planteja un relat amb un doble pla cronològic. Esponellà, doncs, és la nova convidada del cicle Punt de Lectura.

Ànima de tramuntana narra una doble història, la de dues dones que tenen vides molt distants en el temps i que intenten donar sentit al seu dia a dia en un moment complicat de cara al seu futur. Amb una presència important de la reflexió sobre el sentit de la mort en dues societats tan distants com l’actual i la de la cultura ibèrica del segle III aC, la vida de la Mínia, arqueòloga i la d’Ekinar es creuen i descreuen en un relat en tercera persona i que té el paisatge de l’Empordà antic com rerefons.

El cicle el clourà l’escriptor Vicenç Villatoro el divendres 27 d’agost, també a les 7 de la tarda, parlant de La Casa dels Avis. L’escenari, però, canvia i es farà al veïnat de l’Estrada, com cada any.