La setmana de Sant Jordi molts autors aprofiten per presentar els seus llibres. Així serà també enguany. Josep Valls, Antoni Cobos i Marc Grijalvo han escollit tres espais de la comarca: Figueres, Peralada i Roses.

El llibreter Ramon Canet, Josep Pla i Josep Mercader en una foto de Ramon Sala, el 1978. Foto: Fundació Josep Pla. Col. Subirós

Josep Valls torna aquest dijous a Figueres per presentar 'Històries de Josep Pla' (Editorial Gavarres), un llibre on narra les seves vivències al costat del mític escriptor i que es va editar l'any passat, però que la pandèmia va obligar a posposar bona part de les presentacions. A Valls l'acompanyarà Miquel Roig, el filòleg Joan Ferrerós i l'editor Àngel Magrià.

El professor de llatí, Antoni Cobos.

Aquest dimecres 21, a la biblioteca del castell de Peralada, el filòleg figuerenc i professor de llatí, Antoni Cobos, presenta la seva novel·la històrica 'El dilema' (Letrame). El llibre connecta passat i present a través d'un manuscrit conservat a la biblioteca de Peralada on apareixen unes cartes desconegudes d'amics del poeta Virgili.

L'altra presentació que es fa dimecres tindrà lloc al Teatre de Roses. És la darrera novel·la de l'escriptor rosinc Marc Grijalvo, 'Mirmanda i el tapís de la creació' (Cal·lígraf), també dedicada al gènere de la novel·la històrica. L'autor s'endinsa ara en un dels episodis més rellevants de la història de Catalunya, la croada contra el regne d'Aragó. Les tres presentacions es fan a les 7 de la tarda.

Més informació sobre Sant Jordi a l'Alt Empordà, aquí.