El Centre Comercial Gran Jonquera acull, des d'aquest dijous, 1 d'abril, i fins el 16 de maig, una exposició sobre la història de la màquina d'escriure, que s'ha pogut muntar gràcies a la col·laboració del Museu de la Tècnica de l'Empordà-Fundació Padrosa. En aquesta mostra, s'exhibeixen onze màquines d'escriure, que permeten fer un recorregut per la història d'aquest invent que va suposar una revolució en el món de l'oficina.

Amb aquesta exposició, es recorda la història de la màquina d'escriure des del 1889 fins el 1969, amb màquines de diversos països i cadascuna de les quals va tenir un pes rellevant a l'evolució d'aquest giny.

Un concurs de fotografia

Un concurs de fotografia

Relacionat amb l'exposició, també s'ha organitzat un concurs de fotografia a l'Instagram del Gran Jonquera. Tots els clients del centre comercial poden participar en el sorteig d'una targeta regal de 50€ compartint una fotografia de l'exposició amb l'etiqueta #maquinesGranJonquera. Les fotografies es poden publicar de l'1 d'abril al 16 de maig. Un jurat de l'equip del centre comercial seleccionarà les tres més originals i divertides i durant la setmana del 17 al 23 de maig elsseguidors d'Instagram podran votar, a través dels m'agrada, la guanyadora. El nom del guanyador o de la guanyadora del concurs es farà públic el dia 24 de maig.

L'exposició "Màquines d'escriure, una revolució al món de l'oficina" es presenta amb aquest text: "Els esforços realitzats per combinar un aparell que marqués en relleu l'escriptura utilitzada pels cecs i per aconseguir un aparell que produís una lletra impresa semblant a la de la impremta van donar lloc a la idea de la màquina d'escriure. Tots aquests treballs van succeir-se lentament a cavall dels segles XVIII i XIX, moment en què la màquina d'escriure va iniciar la seva època daurada".