El confinament va obligar a aturar tota la nostra vida, també el vessant cultural. Ara, a poc a poc, tots aquells espectacles ens comencen a arribar i aquest cap de setmana seran set les propostes que es podran gaudir a la capital altempordanesa de teatre, música clàssica, teatre de carrer i familiar i els primers tastets del Festival de dansa Figueres Es Mou.

El Bärhof Ensemble.

Pau Roca protagonitza Les coses excepcionals, un monòleg sobre tot allò que estem disposats a fer per aquells que estimem. Serà divendres a les 9 del vespre al Teatre El Jardí. A la mateixa hora, però als Caputxins, serà el torn de Bärhof Ensemble, una formació cambrística integrada per joves músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. L'endemà, dirigit al públic familiar, aterrarà Asteroid, de la companyia Campi Qui Pugui. Es faran dues sessions, a les cinc i a dos quarts de set de la tarda, a la plaça Josep Pla.

Un diumenge en moviment

Un diumenge en movimentAl mateix escenari, a l'aire lliure, Figueres Es Mou comença a caminar de la mà de tres propostes ben diverses: Mapa, del Colectivo Glovo; Expectations will not kill you, d'Osa + Mujika, i Pelat, de Joan Català. La voluntat, com va dir l'alcaldessa Agnès Lladó, durant la presentació, és «seguir omplint els carrers de dansa i moviment i ara que és més necessari que mai amb un programa de gran qualitat i proximitat». A banda dels muntatges, que són gratuïts però cal reservar plaça, Petra Vlasman i Gràcia del Ruste inauguraran Remor, a la Cate, diumenge al migdia. Es tracta d'una exposició paral·lela a La Bugada que reivindica el safareig com a espai públic compartit per les dones.